Home / Featured / Τι έγινε σήμερα στην συνάντηση για την στέγαση των αναπληρωτών

Τι έγινε σήμερα στην συνάντηση για την στέγαση των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 8:34 μμ Οκτώβριος 4th, 2017  


Η στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε τουριστικές περιοχές βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Με πρωτοβουλία του υπουργού, θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες μια συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, των φορέων των εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων, όπου η κίνηση τον Σεπτέμβριο είναι ακόμα υψηλή και ως εκ τούτου τα ενοίκια των καταλυμάτων είναι απαγορευτικά για το μέσο βαλάντιο.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια μιας άμεσης παρέμβασης για την τρέχουσα σχολική περίοδο, ενώ υπενθύμισε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου, που δίνει τη δυνατότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλες κατηγορίες προσωπικού, προκειμένου να διευκολύνουν την παραμονή αυτού του προσωπικού στις περιοχές τους.

Πρόκειται για μια δυνατότητα που, προφανώς, διευκολύνει τους οικονομικά εύρωστους δήμους (Κυκλάδων, Κρήτης κλπ).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...