Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 20/10/2021, 20:29


Home / Featured / Δάσκαλος εξηγεί γιατί δεν συμμετέχει και δεν συνοδεύει μαθητές σε παρελάσεις και ζητά την κατάργηση τους

Δάσκαλος εξηγεί γιατί δεν συμμετέχει και δεν συνοδεύει μαθητές σε παρελάσεις και ζητά την κατάργηση τους

Δημοσιεύτηκε: 2:20 μμ Οκτώβριος 22nd, 2017  


Είναι ή δεν είναι η μαθητική παρέλαση μεταξικό κατάλοιπο της φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας, αλλά και  του συνοδού της μιλιταρισμού;

Είναι ή όχι έκφραση  της ολοκληρωτικής αντίληψης του φασισμού να επιβάλλει  καθολική αποδοχή και δήλωση πειθαρχίας  στην ιδεολογία του και στους φορείς του με τον πιο επίσημο τρόπο;

 Είναι ή δεν είναι προσπάθεια να επιβάλλει την ψευδή και διαστρεβλωμένη εικόνα ότι όλος ο «λαός ενωμένος» ομνύει στα προτάγματά του; Και μετέπειτα, όλοι ενωμένοι, Τσολάκογλου, Ράλληδες, ταγματασφαλίτες-γερμανοτσολιάδες, Χίτες, καταδότες, με αυτούς που  αντιστάθηκαν και πολέμησαν τον φασισμό-ναζισμό, που σκοτώθηκαν, που δολοφονήθηκαν,  να υποκλίνονται στην μία και αυτή σημαία της πατρίδας;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΔΟΕ: Τα επόμενα βήματα μετά τη χθεσινή απεργία

 Ποιοι «επίσημοι» φορείς σήμερα ζήλεψαν τέτοιου είδους εκ-δηλώσεις και αναπνέουν δημοκρατικό, αριστερό αέρα από αυτές;

Να δώσουμε τέλος στα φασιστικά και μεταξικά κατάλοιπα  του  παρελθόντος – που κάποιοι προσδοκούν ολική επαναφορά τα οποία μόνο τροφή δίνουν και προάγουν φενακισμένες, διαστρεβλωμένες έως και διαστρεμμένες συνειδήσεις.

Να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ αυτούς που αγωνίστηκαν για λεύτερη πατρίδα, όσους συνέβαλαν στην αντιφασιστική νίκη των λαών,  που όρθωσαν μπόι σε ό,τι αντιανθρώπινο, αρρωστημένο και ποταπό προσπάθησαν να επιβάλλουν τα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα καταργώντας τώρα τις παρελάσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ στους καταρτιζόμενους των Δημόσιων ΙΕΚ

Η κατάθεση  από τους μαθητές δημοτικών σχολείων- γυμνασίων-λυκείων ενός στεφανιού στα ηρώα και η απόδοση μιας ταπεινής υπόκλισης σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για ΛΕΥΤΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ό,τι  πιο τιμητικό θα μπορούσαν να δεχτούν.

ΥΓ. Γι αυτούς τους λόγους αρνήθηκα και αρνούμαι να συνοδεύσω τους μαθητές στην παρέλαση.

Σκαρτσίλας Σωτήρης, δάσκαλος.


 

4 Σχόλια

 1. Ανιστόρητα ψεύδη και κουταμάρες φανατικών. Πρώτον και κύριον δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τις δοτές, κατοχικές κυβερνήσεις το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Αυτό είναι ψέμμα και συκοφαντία.
  Δεύτερον, ακόμη και κατάλοιπο του πρωτεργάτη του ΟΧΙ Ιωάννου Μεταξά να ήταν οι παρελάσεις, που ΔΕΝ είναι, υπάρχει και η λεγόμενη μεταστοιχείωση συμβόλων και εκδηλώσεων. Π.χ. ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έλεγε ότι όποιος παρελαύνει το κάνει προς τιμήν της 4ης Αυγούστου και όχι προς τιμήν των Ηρώων του 40-41, του 41-44 αλλά και του 1821; Ή, για να ξεφύγω από τις παρελάσεις, ποιος νομίζει ότι επειδή π.χ. η αφή της ολυμπιακής φλογός ήταν ναζιστικής εμπνεύσεως το 1936, σήμερα όποιος συμμετέχει στην συμβολική αυτή τελετή είναι προβάλλει τον εθνικο-σοσιαλισμό; Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, είμαστε και εκπαιδευτικοί. Είναι ντροπή να παραλογιζόμαστε και να φανατίζουμε τα παιδιά, γεμίζοντάς τα με μίσος προς φανταστικούς εχθρούς.

 2. Μεταμπολσεβίκος

  Σύντροφε Σκαρτσίλα και στη Σοβιετική Ένωση κάνανε παρελάσεις αλλά κανένας δε βγήκε να πει ότι είναι κατάλοιπο του φασισμού. Δεν πιστεύω να είσαι τίποτα αναθεωρητής;

 3. Σύντροφε, Σκαρτσίλα Σωτήρη, δάσκαλε, τα παιδιά που καίνε την ελληνική σημαία δεν είναι ορφανά. Έχουν ιδεολογικούς πατέρες, σαν εσένα..

 4. Η μαθητική παρέλαση, κατά τον σύντροφο Σκαρτσίλα, αποτελεί:
  • Μεταξικό κατάλοιπο της φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας και του συνοδού της μιλιταρισμού
  • Έκφραση της ολοκληρωτικής αντίληψης του φασισμού
  • Δήλωση πειθαρχίας στην ιδεολογία του φασισμού και του ναζισμού και στους φορείς με τον πιο επίσημο τρόπο.
  • Προσπάθεια επιβολής της ψευδούς και διαστρεβλωμένης εικόνας, ότι όλος ο “λαός ενωμένος” ομνύει στα προτάγματα του φασισμού και του ναζισμού.
  Επιπλέο, υποστηρίζει:
  • Ότι η σημαία της πατρίδας, δεν είναι η μία και η αυτή, αλλά διακρίνεται :
  o Στη σημαία των παρελάσεων που είναι αυτή στην οποία και υποκλίνονται οι Τσολάκογλου, οι Ράλληδες, οι ταγματασφαλίτες-γερμανοτσολιάδες, οι Χίτες, οι καταδότες
  o Στη σημαία αυτών που αντιστάθηκαν και πολέμησαν τον φασισμό-ναζισμό, που σκοτώθηκαν, που δολοφονήθηκαν
  • Ότι εκδηλώσεις, όπως οι παρελάσεις δεν αναπνέουν(sic) «δημοκρατικό», «αριστερό» αέρα(!)
  Επομένως, κατά τη γνώμη του, πρέπει να καταργηθούν!
  Είναι προφανές, ότι ο σύντροφος Σκαρτσίλας ζει στον δικό του κόσμο, εντελώς αποκομμένο απ’ την ελληνική πραγματικότητα. «Φενακισμένη», «διαστρεβλωμένη» έως και «διαστρεμμένη» είναι η δική του συνείδηση και φιλοδοξεί μάλιστα να την καταστήσει και κοινή συνείδηση του ελληνικού λαού. Αγνοεί ο σύντροφος Σκαρτσίλας ότι:
  • Ζει εν έτει 2017 και όχι στο αλήστου μνήμης μετεμφυλιακό κράτος, για να τον εμπνέει ο οίστρος μιας κραυγαλέας –καταδικαστέας σε κάθε περίπτωση- εμφυλιοπολεμικής ρητορικής.
  • Η ελληνική κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει τον τούρκικο, τον αλβανικό, ου μην αλλά και τον Ψευδομακεδονικό σοβινισμό και όχι τα φαντάσματα του παρελθόντος που στοιχειώνουν το δικό του μυαλό.
  • Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπερασπίσει τη λευτεριά της εμπνέοντας στα παιδιά της πατριωτικό –εθνικό αίσθημα – φρόνημα, πράγμα που πετυχαίνεται και μέσω των παρελάσεων, που ενώνουν τον ελληνικό λαό και συμβάλλουν στην ανάταση της ψυχής του και την ενδυνάμωση του φρονήματός του.
  • Η ελληνική σημαία είναι μία για όλο τον ελληνικό λαό –αν χρειαστεί υπό τη σκιά της θα πολεμήσουν και θα χύσουν το αίμα τους όλα τα Ελληνόπουλα, όπως έκαναν το ’40- και δεν είναι ανάγκη να «αναπνέει» «αριστερό»(!) αέρα, για να είναι έγκυρη.
  Αλήθεια, αυτά διδάσκει στους μαθητές του;
  Τα παιδιά που καίνε την ελληνική σημαία, δεν είναι ορφανά. Έχουν ιδεολογικούς πατέρες.
  ΥΓ: Και φυσικά είναι υποχρεωμένος από τον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα να συνοδεύει τα παιδιά στις παρελάσεις και αν δεν το κάνει είναι υπόλογος για παράβαση καθήκοντος.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...