Home / HEADER-NEWS / ΔΑΚΕ και ΠΕΚ μέτρησαν ως διπλή την ψήφο του προέδρου στην Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

ΔΑΚΕ και ΠΕΚ μέτρησαν ως διπλή την ψήφο του προέδρου στην Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 2:26 μμ Οκτώβριος 7th, 2017  


ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΕΚ ΣΤΗΝ Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ :Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΠΑΕΙ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

Δε φτάνει που ΔΑΚΕ και ΠΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ μαζί με τις ΣΥΝΕΚ,  ψήφισαν ως εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου να προτείνουν απέναντι στον οδοστρωτήρα των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων, να αποφασίσουμε να πάνε περιοδείες (!) και να καλέσουμε το Υπουργείο να συναισθανθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, φαίνεται ότι εξουσιοδότησαν και τους αντιπροσώπους τους στα ΔΣ των ΕΛΜΕ, να την περάσουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Έτσι, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ στο ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, που έγινε χθες 5/10/2017, ενώπιον των συναδέλφων που παραβρέθηκαν για τη Γενική Συνέλευση στο 1ο Λύκειο Παλλήνης,  αφού δεν μπορούσαν να έχουν την πλειοψηφία λόγω απουσίας του ενός μέλους του ΔΣ από την ΠΕΚ, επιστράτευσαν τη διπλή ψήφο του προέδρου (!). Πρόκειται για μια καταστατική αναφορά που κανείς πρόεδρος μέχρι τώρα δεν χρησιμοποίησε, αφού θεωρείται αντιδημοκρατική πρακτική σε συνηθισμένες συνθήκες  η ψήφος του προέδρου να μετρά διπλά.

Τι να περιμένει όμως κανείς όταν από την αρχή της χρονιάς ΔΑΚΕ και ΠΕΚ, αρνούνται την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για άμεσα ζητήματα όπως τμήματα και ειδικότητες που κλείνουν, και αποφασίζουν συναντήσεις συζήτησης με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης; Κι εκεί του δηλώνουν ότι ξεκινάει μια νέα περίοδος συνεργασίας μακριά από τις καταδικαστέες παραστάσεις και κινητοποιήσεις των προηγούμενων μη σοβαρών συνδικαλιστών, και ταυτόχρονα ότι δεν απαιτούν κάτι από τον ίδιο,  μιας και είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική. Την ίδια στιγμή που πολλοί σύλλογοι διδασκόντων με δικές τους κινητοποιήσεις κατόρθωσαν να κρατήσουν ανοικτά τμήματα και να μη στοιβάζονται 28 και 29 παιδιά στην τάξη.

Είναι φανερό ότι όποιος αποφασίζει να υπερασπίσει την μνημονιακή πολιτική ΕΕ – ΟΟΣΑ και της όποιας κυβέρνησης την υλοποιεί, έχει μπει σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο χωρίς τέλος. Δε θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα απλά απαξιωμένο αλλά και τύποις νεκρό. Θέλουν τους εκπαιδευτικούς μακριά από μαζικές διαδικασίες, ΓΣ και κινητοποιήσεις που θα επιβάλλουν το δίκιο τους, ατομικά χειραγωγούμενα αντικείμενα μέσα από πελατειακές, κομματικές σχέσεις και μηχανισμούς. Και τα ΔΣ άνευρα τυπικά όργανα, όπου ο πρόεδρος θα ψηφίζει κάθε φορά με δύο χέρια. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό ή δημοκρατική ευαισθησία, γιατί λογοδοτούν στα παραταξιακά, κομματικά τους επιτελεία κι όχι στους εκπαιδευτικούς για τις πράξεις τους.

Η ΕΑΠ καταγγέλλει αυτή τη στάση και σας καλεί να την καταδικάσετε και να σταθείτε στον αντίποδά της με συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις για τα μικρά και τα μεγάλα. Καλεί τη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές.

Γιατί συναδέλφισσες και συνάδελφοι αυτό περνά από το χέρι μας. Εμείς τους δίνουμε δύναμη κι εμείς μπορούμε να την πάρουμε πίσω. Αλλά και γιατί αν μείνουμε αμέτοχοι και τους αφήσουμε να μιλούν στο όνομα μας, γρήγορα με τα μέτρα που έχουν προαναγγελθεί θα πάψουμε να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας και το σχολείο, και θα τρέφουμε την αλαζονεία των μηχανισμών τους ,για να μας εξουσιάζουν.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...