Home / Featured / Ασυνέχεια στην εκμάθηση Β ξένης γλώσσας

Ασυνέχεια στην εκμάθηση Β ξένης γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 9:21 μμ Οκτώβριος 11th, 2017  


Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την ασυνέχεια της εκμάθησης της επιλεγμένης δεύτερης ξένης γλώσσας στους μαθητές των Γυμνασίων.

Υπουργική Απόφαση προβλέπει ρητώς ότι η επιλογή της δεύτερης ξένης Γλώσσας που γίνεται στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου.

Η πρόβλεψη, όμως, αυτή ακυρώνεται στα επόμενα άρθρα της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καθώς οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που τίθενται, π.χ. ως προς τον αριθμό τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό τμημάτων γενικής παιδείας ή ως προς τις διαθέσιμες διδακτικές ώρες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αναιρούν την ισχύ της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Ασυνέχεια στην εκμάθηση της επιλεγμένης δεύτερης ξένης γλώσσας από τους μαθητές Γυμνασίων

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2017

Στο άρ. 1 της υπ’ αριθ. 53476/ΓΔ4/ΦΕΚ Β’ 1171/4-4-2017 Υπουργικής σας Απόφασης προβλέπεται ρητώς ότι η επιλογή της δεύτερης ξένης Γλώσσας που γίνεται στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου. Η πρόβλεψη αυτή ακυρώνεται στα επόμενα άρθρα της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καθώς οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που τίθενται, π.χ. ως προς τον αριθμό τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό τμημάτων γενικής παιδείας ή ως προς τις διαθέσιμες διδακτικές ώρες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αναιρούν την ισχύ της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ερωτάσθε:
1. Πώς θα συνεχίσουν την εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας που επέλεξαν ως μαθητές δημοτικού, οι μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου στο οποίο διακόπτεται η διδασκαλία της;
2. Πώς θα διδάξουν οι εκπαιδευτικοί της δεύτερης ξένης γλώσσας ταυτόχρονα σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές, χωρίς να παρεμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος;

Η ερωτώσα βουλευτής
Νίκη Κ. Κεραμέως


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...