Home / HEADER-NEWS / Τι αναφέρει Υ.Α για τις Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Τι αναφέρει Υ.Α για τις Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Δημοσιεύτηκε: 11:40 μμ Οκτώβριος 17th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Εκδόθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποίηση και συμπλήρωση της με αρ. 14420/ΚΒ/04-02-2008 (ΦΕΚ 218 τ.Β’) υπουργικής απόφασης Εξετάσεις – Όργανα εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Πιο αναλυτικά:

1. Το άρθρο 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1 Εξετάσεις και πιστοποίηση

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) θεσμοθετήθηκε με το ν. 2740/1999, όπως τροποποιή-
θηκε και ισχύει, κατόπιν της υιοθέτησης του με το από 31-3-1995 ψήφισμα του Συμβουλίου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων C.207/12-8-1995. Οι εξετάσεις για τη λήψη του ΚΠΓ διενεργούνται δύο φορές το χρόνο. Η Α΄ εξεταστική περίοδος λαμβάνει χώρα κατά το μήνα Μάιο και η Β΄ εξεταστική περίοδος κατά το μήνα Νοέμβριο. Ειδικά για το έτος 2017 η Β’ εξεταστική περίοδος θα διενεργηθεί κατά το μήνα Δεκέμβριο.»

2. Το άρθρο 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 2 Δικαιολογητικά – Τόπος και τρόπος υποβολής αιτήσεων

1. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για την απόκτηση του ΚΠΓ υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση η οποία αναρτάται στην οικεία ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που ζητούνται και υποβάλλουν στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των ημερομηνιών που έχουν ανακοινωθεί, αυτοπροσώπως ή αν είναι ανήλικοι μέσω του κηδεμόνα τους ή μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένου προσώπου, την αίτησή τους με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Τον κωδικό υποψηφίου που αναφέρεται στην προσωρινή ηλεκτρονική αίτηση ή εκτυπωμένη την προσωρινή ηλεκτρονική αίτηση αυτή.
β) Απόδειξη πληρωμής παραβόλου.
γ) Φωτοτυπία ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

Ο υπάλληλος που έχει ορισθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλει να προβεί στη
δέσμευση του παράβολου, το ύψος του οποίου καθορίζεται στην εκάστοτε ισχύουσα κοινή απόφαση των
Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, στον έλεγχο των στοιχείων που αναφέρονται στην ηλεκτρονική αίτηση με αυτά που αναγράφονται στο έγγραφο της ταυτοπροσωπίας και ανάλογα να εκτελέσει την οριστικοποίηση της αίτησης του υποψηφίου ή να επισημάνει στον υποψήφιο τις διορθώσεις στις οποίες πρέπει να προβεί στην προσωρινή του αίτηση.

2. Σε περίπτωση που μετά από την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης ο υποψήφιος διαπιστώσει ότι έχει συμπληρώσει εσφαλμένως στοιχεία ή προτιμήσεις εξεταζόμενης γλώσσας ή επιπέδου, οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση διόρθωσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ο αρμόδιος υπάλληλος λαμβάνοντας υπόψη την αίτηση διόρθωσης του υποψηφίου εκτελεί αρχικά την άρση οριστικοποίησης της αντίστοιχης αίτησης και καταχωρίζει τις διορθώσεις/ αλλαγές που αιτείται ο υποψήφιος. Κατόπιν, μετά την
ολοκλήρωση των αλλαγών ο αρμόδιος υπάλληλος της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης εκτελεί εκ νέου τη διαδικασία της οριστικοποίησης στη διορθωμένη ηλεκτρονική αίτηση και παραδίδει εκ νέου στον υποψήφιο το νέο Δελτίο Εξεταζόμενου. Το αρχικό Δελτίο Εξεταζόμενου πρέπει να το παραδώσει ο υποψήφιος στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση μαζί με την αίτηση διόρθωσης.

3. Η αίτηση για συμμετοχή σε περισσότερες από μία γλώσσες ή σε περισσότερα από ένα επίπεδα στην ίδια εξεταστική περίοδο γίνεται με ευθύνη του υποψηφίου, καθώς είναι πιθανόν από το πρόγραμμα των εξετάσεων να μην προκύπτει τέτοια δυνατότητα.»

3. Το άρθρο 3 αντικαθίσταται ως εξής:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...