Home / Featured / 40 επείγοντα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του συλλόγου Κ. Σωτηρίου

40 επείγοντα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του συλλόγου Κ. Σωτηρίου

Δημοσιεύτηκε: 7:33 πμ Οκτώβριος 2nd, 2017  


40 επείγοντα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του συλλόγου εκτός εκείνα των δασκάλων στα ολοήμερα και τις παράλληλες στηρίξεις

ΑΠ : 143/1-10-2017

Προς: τα μέλη, δ/νση Ανατολικής Αττικής

  • 2 τμήματα χωρίς δάσκαλο τάξης
  • 17 Κενά ειδικοτήτων (ΠΕ 11, ΠΕ 08,  ΠΕ 16, ΠΕ 07)
  • 5 ολοήμερα δε λειτουργούν καθόλου και σε 12 σχολεία δε λειτουργούν όλα τα τμήματα ολοήμερου – 10 σχολεία χωρίς πρωινή ζώνη (2 εκπαιδευτικοί)
  • 11 κενά σε τμήματα ένταξης, δεκάδες παράλληλες στηρίξεις
  • 4 τμήματα ΖΕΠ (Ρομά) και 3 Τάξης Υποδοχής (πρόσφυγες) και ένα τμήμα νηπιαγωγείου.
  • Ελάχιστες διαθέσιμες ώρες για την απαιτούμενη ενισχυτική διδασκαλία

Μεγάλα είναι τα κενά στα 36 δημοτικά σχολεία του συλλόγου μας. Μετά τις τυμπανοκρουσίες για την πρώτη μαζική πρόσληψη αναπληρωτών η πλήρης κάλυψη των αναγκών των σχολείων απομακρύνεται μαζί με τις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών. Τα περισσότερα σχολεία δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την πλήρη λειτουργία τους και το μόνο που φαίνεται ότι νοιάζει το Υπουργείο είναι να κρύβονται τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας με τη διασπορά των κενών.

Η εικόνα από το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων του συλλόγου –ένα πολύ  μικρό μέρος  δεν μπορέσαμε  να καταγράψουμε – που θα χειροτέρευε άλλωστε την εικόνα.

2 τμήματα χωρίς δάσκαλο – δεν έχουν αντικατασταθεί απουσίες εκπαιδευτικών

Σε  5 σχολεία το ολοήμερο ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,  σε 12 σχολεία ΔΕ μπορεί  να λειτουργήσει   πλήρως  ενώ 2 νέα τμήματα που αιτήθηκαν τα σχολεία, λόγω νέων αιτημάτων –αναγκών, δεν έχουν εγκριθεί. Θέλουν να διώξουν τα παιδιά από το ολοήμερο και συνειδητά οδηγούν τα τμήματα σε κλείσιμο για να γλιτώσουν προσλήψεις εκπαιδευτικών.

10 Σχολεία χωρίς πρωινή ζώνη – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ την πρωινή υποδοχή μαθητών.  Οι ανάγκες αντιστοιχούν σε 2 εκπαιδευτικούς με πλήρες ωράριο.

Ελλείψεις σε Ειδικότητες:

ΠΕ 11 :  4 εκπαιδευτικοί – 5 σχολεία δεν έχουν ή καλύπτουν μέρος των τμημάτων χωρίς να υπολογίζουμε τις ανάγκες γυμναστών στα ολοήμερα

ΠΕ 08 : λείπουν 8 εκπαιδευτικοί εικαστικών  για την κάλυψη των πρωινών τμημάτων.

Σε 9  σχολεία δε έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός εικαστικών και σε 6  λείπουν ώρες από κάποια τμήματα. Και στις δύο περιπτώσεις τις αντίστοιχες  ώρες  αναλαμβάνουν δάσκαλοι ΠΕ 70

ΠΕ 16:  3 εκπαιδευτικοί, σε  7  σχολεία λείπουν είτε από όλα τα τμήματα  είτε από κάποια

ΠΕ 32: 1 σχολείο χωρίς θεατρολόγο

ΠΕ 07 :   4 σχολεία χωρίς τις απαραίτητες ώρες γερμανικών

Ειδική αγωγή

Στο σύλλογό μας έμειναν 7 κενά στα δημοτικά και 4 στα νηπιαγωγεία σε τμήματα ένταξης, μετά την Α΄ φάση προσλήψεων.

Λείπουν δεκάδες παράλληλες στηρίξεις.

Οι  εξαγγελίες του Υπουργείου  ότι η Β΄ φάση παράλληλης στήριξης  θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου με 923 προσλήψεις πανελλαδικά  όταν τα εγκεκριμένα  αιτήματα ανέρχονται σε 3.000, επιβεβαιώνουν τη  μη κάλυψη όλων των αναγκών.

Για Τ.Υ και ΖΕΠ

Ο σύλλογος μας απαιτεί τη λειτουργία 3 τμημάτων Υποδοχής  στο Λαύριο και ένα τμήμα σε Νηπιαγωγείο για τα 45 προσφυγόπουλα (4-12 ετών) που διαμένουν στην περιοχή.

Απαιτούμε τη στελέχωση των  τμημάτων  ΖΕΠ για μαθητές ρομά που δεν καλύφθηκαν στην πρώτη πρόσληψη ΖΕΠ. Συγκεκριμένα στα 2ο , 5ο  Κορωπίου και 2ο  τμήμα στον Κουβαρά και  έγκριση νέου αιτήματος  για ΖΕΠ στο  2ο  Κερατέας.

Ενημερώνουμε ότι:

Από 2/10 έως 16/10 οι διαδικασίες για τις νέες ΤΥ σύμφωνα με την εγκύκλιο που θα πάει στις διευθύνσεις την Δευτέρα.
Οι προσλήψεις ΠΕ70 για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογίζονται στις 20/10 και η μέχρι τώρα ενημέρωσή είναι πως θα δοθούν όλες οι εναπομείνασες πιστώσεις (346 περίπου) μαζί.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι :

Με ολιγωρία της Δ/νσης  δεν έχουν δοθεί ακόμη  οι συμπληρώσεις ωραρίων των ΠΕ 05, ΠΕ 07 των ΠΕ 06 που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη των προγραμμάτων των ολοήμερων  αλλά και την κατοχύρωση ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας και ώρες για διοικητικό έργο.

Θα υπάρξουν κι εκ νέου αποσπάσεις για ΑΕΙ , Ομοσπονδίες (ομοσπονδιακούς , τεχνικούς συμβούλους -εξαγγέλθηκαν ήδη κάποιες) που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στα σχολεία στα κενά των ΠΕ11.

Απαιτούμε να προηγηθεί η Γ΄ φάση αποσπάσεων που είναι σε εκκρεμότητα παρά τις καταγγελίες συναδέλφων για τη μη υλοποίηση δίκαιων αιτημάτων τους. Είναι απαράδεκτο να μην ικανοποιούνται από την αρχή αιτήματα συναδέλφων για αποσπάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν κενά και μετά να ανακοινώνονται προσλήψεις αναπληρωτών σ αυτές τις περιοχές!  Να γίνει στη συνέχεια άμεση  πρόσληψη εκπαιδευτικών και να αφήσει επιτέλους τις αόριστες εξαγγελίες για τις προσλήψεις τις οποίες μεταχρονολογεί.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών όλων των ειδικοτήτων βάσει των πραγματικών αναγκών των μαθητών μας. Να διοριστούν ΤΩΡΑ όλοι οι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί.

Ενημερώνουμε τους συλλόγους γονέων για την κατάσταση των σχολείων μας για να προχωρήσουμε και κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την κάλυψη όλων των κενών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...