Home / Featured / 308 κενά Α/θμιας στον Νομό Ηρακλείου περιμένουν κάλυψη. Δείτε τα αναλυτικά

308 κενά Α/θμιας στον Νομό Ηρακλείου περιμένουν κάλυψη. Δείτε τα αναλυτικά

Δημοσιεύτηκε: 11:54 μμ Οκτώβριος 20th, 2017  


Ένα μήνα μετά την έναρξη των  μαθημάτων η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα άλλοθι.

Ο Νομός Ηρακλείου εξακολουθεί να έχει 308 κενά εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού  Ηρακλείου  ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄  για άλλη μια φορά υπενθυμίζει στην  κυβέρνηση, την Πολίτικη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  αλλά και τους  τοπικούς εκπροσώπους  της ότι ο Νομός  Ηρακλείου 40 ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων εξακολουθεί να έχει κενά, εξακολουθούν να χάνονται ώρες διδασκαλίας, εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τους μαθητές και τις  οικογένειές  τους ότι όλα  λειτουργούν καλώς.

Ο  Σύλλογος  μας  καταγγέλλει την ολιγωρία της  Πολιτικής ηγεσίας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Νομού μας. Εκφράζει την αγανάκτησή του για την παραπληροφόρηση που κατευθύνεται προς την κοινή γνώμη από διοικητικά και κομματικά στελέχη που προσπαθούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα. Είναι μια πραγματικότητά  που την βιώνουν, δυστυχώς με  τον χειρότερο τρόπο, οι εκπαιδευτικοί, οι αναπληρωτές, οι συνάδελφοι ειδικοτήτων, οι γονείς και οι μαθητές  και λυπούμαστε που ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Νομού  Ηρακλείου  ΄΄Νίκος Καζαντζάκης΄΄ για  άλλη μια φορά είναι υποχρεωμένος να τους το υπενθυμίσει.

Έτσι με  βάση  τα  στοιχεία που  έχει  ως  Σύλλογος μας  τα κενά που υπάρχουν ακόμα  στο Νομό Ηρακλείου είναι τα παρακάτω:

Δάσκαλοι: 17

Παράλληλες Στηρίξεις : 200

Γυμναστές: 6

Μουσικής : 10

Θεατρικής Αγωγής : 8

Εικαστικών : 23

Ξένων Γλωσσών: 3 και 13 Μειωμένου ωραρίου.

Υπολογιστών: 7

Νηπιαγωγοί: 8

Παράλληλη Στήριξη Νηπιαγωγών: 13

Σύνολο κενών: 308 εκπαιδευτικοί.

Σημειώνουμε επίσης ότι πολλά Ολοήμερα Σχολεία, τόσο στην Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή είτε δεν λειτουργούν είτε υπολειτουργούν ,αποδεικνύοντας έτσι την υποβάθμιση που έχει επιφέρει αυτή η Κυβέρνηση στον κοινωνικό  θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου.

Καλούμε την Πολιτική ηγεσία και τους τοπικούς εκφραστές της να μην περιορίζονται στην έκφραση καλών προθέσεων αλλά  να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών και να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί.

Υπογραμμίζουμε για  άλλη μια φορά την διάψευση των προσδοκιών και την κοροϊδία από μια κυβέρνηση που αυτάρεσκα αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΕΛΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ         ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...