Home / Featured / 19 καθηγητές διάφορων ειδικοτήτων λείπουν στην Μύκονο

19 καθηγητές διάφορων ειδικοτήτων λείπουν στην Μύκονο

Δημοσιεύτηκε: 9:18 μμ Οκτώβριος 6th, 2017  


Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου επισκέφτηκα τα σχολεία της Μυκόνου.

Τα προβλήματα πάρα πολλά και συγκεκριμένα σε κενά καθηγητών, σε υπόγειες αίθουσες χωρίς παράθυρα, σε εργαστήρια χιλιόμετρα μακριά από τα σχολεία κ.α.

Στο Γυμνάσιο Μυκόνου, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων με 400 περίπου μαθητές λείπουν 8 καθηγητές (1 φιλόλογος, 1 Μαθηματικός, 3 Φυσικοί, 1 Μουσικός, 1 Γαλλικών και 1 Καλλιτεχνικών) και 20 ώρες (Πληροφορικής και Θεολόγου)!

Χαρακτηριστικά να πούμε ότι 1 μήνα τώρα το σχολείο λειτουργεί με 3ωρα και 4ωρα και δεν λειτουργούν καθόλου τα τμήματα ένταξης!

Στο Γενικό Λύκειο, με 266 μαθητές και 11 τμήματα Γενικής Παιδείας λείπουν 4 καθηγητές (1 Φιλόλογος, 1 Μαθηματικός, 1 Φυσικός, και 1 Βιολόγος).
Στο ΕΠΑΛ τα πράγματα

είναι πολύ χειρότερα καθώς λείπουν 7 καθηγητές (1 Μαθηματικός, 1 Φυσικός και 1 Αγγλικών και 4 καθηγητές ειδικοτήτων), με αποτέλεσμα να μην γίνονται καθόλου τα μαθήματα Γενικής παιδείας. Από τις 4 ειδικότητες που διδάσκονται η Ηλεκτρολογία είναι χωρίς καθόλου καθηγητές και η ειδικότητα της Μηχανολογίας διδάσκεται μισή!

Το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ συστεγάζονται σε ένα κτίριο που χτίσθηκε μόνο για το ΓΕΛ γι’ αυτό έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια υπόγεια χωρίς εξαερισμό και παράθυρα!

Υπάρχει και ένα γεγονός που είναι πανελλήνια ή και παγκόσμια πρωτοτυπία τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ να βρίσκονται 3 χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο!!!

Αν αυτά τα νούμερα και τα γεγονότα προστεθούν στα 2.000 περίπου κενά καθηγητών σε όλη την επικράτεια και τα 400 από αυτά μόνο σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες καταλαβαίνουμε ότι η κανονικότητα την οποία επικαλείται ο κ. Γαβρόγλου μόνο στην φαντασία των παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας είναι.

Καταλαβαίνεται κ. Γαβρόγλου ότι οι σύμβουλοι σας δεν σας ενημερώνουν σωστά και σας εκθέτουν.
Αφήστε τις λαϊκίστικες συνεχείς δηλώσεις για κατάργηση των πανελλαδικών και εργαστείτε προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας του δημόσιου σχολείου.

Νικηφόρος Α. Κωνσταντίνου
Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ & Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

Από τον Μάρτιο 2018 εφάπαξ ποσό για σίτιση και στέγαση σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Μύκονο


 

Ένα σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    200 ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ 100 ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΚΟΜΑ…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...