1750 κενά χάθηκαν στο δρόμο

Δημοσιεύτηκε:

7:01 μμ Οκτώβριος 12th, 2017

Αθήνα, 12/10/2017

Παληγιάννης Βασίλειος

Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Τηλ.6974750409

paligiannis@hotmail.gr

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Γ’ φάσης

Χάθηκαν τα κενά στο δρόμο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της γ’ φάσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη 4/10 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 9/10 και οι αποσπάσεις τελικά υπογράφηκαν σήμερα.

Στο διάστημα Τετάρτη έως Δευτέρα προσπαθήσαμε να πείσουμε διοίκηση και πολιτική ηγεσία πως οι αποσπάσεις έπρεπε να γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά.

Δυστυχώς, οι αποσπάσεις έγιναν με κενά που διαμόρφωσε η διοίκηση με «άνωθεν» εντολές.

Οι Δ/ντές εκπαίδευσης και οι Περιφερειακοί Δ/ντές κατέγραψαν και έδωσαν στο Υπουργείο 2.250 περίπου κενά και το σύστημα έτρεξε με 500 κενά.

            1750 περίπου κενά χάθηκαν στο δρόμο για το ΚΥΣΠΕ. Αποτέλεσμα δεκάδες εκπαιδευτικοί να μην πάρουν απόσπαση και σ’ αυτή τη φάση.

Εκπαιδευτικοί τρίτεκνοι, με προβλήματα υγείας, με πολλά χρόνια υπηρεσίας δεν πήραν απόσπαση και την ίδια στιγμή είδαν να προσλαμβάνονται στις περιοχές ενδιαφέροντός τους αναπληρωτές.

Απόλυτα δικαιολογημένες οι έντονες διαμαρτυρίες τους, η οργή, ο θυμός και η αγανάκτησή τους.

Αλήθεια, ποια εξήγηση μπορούμε να δώσουμε σ’ όλους αυτούς τους συναδέλφους ότι τη Δευτέρα το σύστημα για αποσπάσεις έτρεχε με μηδενικά κενά σε συγκεκριμένες περιοχές και την Τρίτη έτρεχε για την πρόσληψη αναπληρωτών με κενά; Για ποια αξιοπιστία και εγκυρότητα μιλούμε;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας

Εξ’ άλλου η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης αποσπάσεων είναι υποχρέωση της πολιτείας αφού οι αποσπάσεις εξυπηρετούν πρώτιστα την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Είναι αλήθεια πως τα δυο τελευταία χρόνια ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις ως προς τον  υπολογισμό των κενών για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Καταστάσεις που καταδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων και την περιφρόνηση της Κυβέρνησης προς τις ανάγκες των εκπαιδευτικών.

 

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

          

     

Ένα σχόλιο

  1. ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ .ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΤΡΩΣΤΕ ΧΑΛΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΔΩΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ!!!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές Την περίοδο αυτή διενεργούνται ...

Μοιράσου!