Home / Featured / Τι ζήτησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί από τους συνεργάτες του Υπουργού. Νέο συλλαλητήριο στις 5/10

Τι ζήτησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί από τους συνεργάτες του Υπουργού. Νέο συλλαλητήριο στις 5/10

Δημοσιεύτηκε: 9:13 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2017  


Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, για τα κενά που υπάρχουν στα γενικά σχολεία και την ειδική αγωγή, αλλά και για την κατάργηση τμημάτων ΕΠΑΛ.

Παράλληλα, ζήτησαν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί και οι αναπληρωτές να έχουν ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και συνεργάτες του υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του υπουργείου δηλώθηκε η κατανόηση προς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και οι περιορισμοί ως προς την δυνατότητα άμεσης ικανοποίησης των αιτημάτων τους, ενώ δόθηκε έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Τι υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί, από τη μία αντιδρούν στην αξιολόγηση που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου κι από την άλλη απαιτούν μόνιμους διορισμούς, καθώς επίσης και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν οι Ενώσεις, οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν «μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης» και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει του αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου».

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ΣΤΙΣ 5/10 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού (5 Οκτώβρη) και για την ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου διοργανώνουν την Πέμπτη, 5/10/2017 στις 6 μ.μ. Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία (από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...