Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 03:06


Home / HEADER-NEWS / Υπουργός – Κριτήριο αξιολόγησης τα μαθησιακά αποτελέσματα. Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. – Δεν μπορεί να αποτελούν κριτήριο…

Υπουργός – Κριτήριο αξιολόγησης τα μαθησιακά αποτελέσματα. Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. – Δεν μπορεί να αποτελούν κριτήριο…

Δημοσιεύτηκε: 2:21 μμ Σεπτέμβριος 2nd, 2017  


Υπουργός

Ο κ. Γαβρόγλου χθες σε συνέντευξή του (Real Fm) αναφερόμενος στις εξετάσεις που θα δίνουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τετραμήνου (με βάση το σχέδιο για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ), δήλωσε πως «το διαγώνισμα του Ιανουαρίου θα είναι ένας τρόπος να δούμε αν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι αποτελεσματικοί. Διότι κι αυτοί οι άνθρωποι καμιά φορά δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί». Παρότι δεν διευκρίνισε πώς θα συμβεί αυτό, εννοείται πως οι καθηγητές θα κρίνονται και από τον ρυθμό ολοκλήρωσης της ύλης, αλλά και από τις επιδόσεις των μαθητών τους. 

ΕΚΘΕΣΗ Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.

Η  Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.) υποστηρίζει σε έκθεσή της ότι δεν μπορεί να αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.τα μαθησιακά αποτελέσματα.

Η  Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.).  στην πρόσφατη έκθεσή της ( 2016) ,που δημοσιεύτηκε μέσα στο 2017, αναγνωρίζει ότι  η αξιολόγηση των  μαθησιακών αποτελεσμάτων είναι ένα ζήτημα που διαμορφώνεται από την επίδραση πολλών παραγόντων και συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

» η χρήση των μαθησιακών αποτελεσμάτων ως κριτηρίου αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, αποπλαισιωμένη από το οικογενειακό και κοινωνικο- πολιτισμικό περιβάλλον, και, μάλιστα, με συγκριτικές κατατάξεις σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών παραποιεί την εκπαιδευτική πραγματικότητα, ενοχοποιεί αδίκως εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες και αποκρύπτει τις ευθύνες των εκπαιδευτικών δομών και υποδομών, καθώς, επίσης, υποβαθμίζει τη συμβολή της οικογένειας και των ίδιων των μαθητών στη διαμόρφωση της μαθησιακής προόδου τους»

Το σχετικό απόσπασμα από την έκθεση της  Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αναφέρει:

(i) Μαθησιακά αποτελέσματα: Τα μαθητικά αποτελέσματα, ως γνωστόν, προκύπτουν ως πολυπαραγοντικό αποτέλεσμα της σύμπραξης, μεταξύ άλλων, του οικογενειακού και του ευρύτερου κοινωνικο-πολιτισμικού περιβάλλοντος με τις παραμέτρους του εκπαιδευτικού συστήματος. Ως εκ τούτου, η χρήση των μαθησιακών αποτελεσμάτων ως κριτηρίου αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, αποπλαισιωμένη από το οικογενειακό και κοινωνικο-πολιτισμικό περιβάλλον, και, μάλιστα, με συγκριτικές κατατάξεις σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών παραποιεί την εκπαιδευτική πραγματικότητα, ενοχοποιεί αδίκως εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες και αποκρύπτει τις ευθύνες των εκπαιδευτικών δομών και υποδομών, καθώς, επίσης, υποβαθμίζει τη συμβολή της οικογένειας και των ίδιων των μαθητών στη διαμόρφωση της μαθησιακής προόδου τους. Με αυτό το σκεπτικό προτείνουμε τη διαγραφή της σχετικής διάταξης.

Γαβρόγλου – Με το διαγώνισμα Ιανουαρίου θα δούμε αν οι εκπαιδευτικοί είναι αποτελεσματικοί. Ολοκλήρωση ύλης και επιδόσεις ως κριτήρια

https://fresh-education.blogspot.gr/

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...