Home / Featured / Βρέθηκε λύση για την στέγαση των αναπληρωτών στην Σαντορίνη, λίγο πριν την β φάση προσλήψεων

Βρέθηκε λύση για την στέγαση των αναπληρωτών στην Σαντορίνη, λίγο πριν την β φάση προσλήψεων

Δημοσιεύτηκε: 11:48 μμ Σεπτέμβριος 23rd, 2017  


Η έκκληση του δημάρχου Θήρας «υιοθετήστε έναν εκπαιδευτικό» φαίνεται πως έπιασε τόπο και βρήκε ανταπόκριση σε κατοίκους του νησιού, που πρόσφεραν στέγη στους αναπληρωτές σε προσιτές για την τσέπη τους τιμές.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, όταν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έμειναν άστεγοι, αφού με μισθό που έχει «ταβάνι» τα 800 ευρώ τα ενοίκια των 600 και 700 ευρώ για δωμάτια και γκαρσονιέρες ήταν απαγορευτικά. Ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος βλέποντας τις διαστάσεις του προβλήματος είχε απευθυνθεί δημόσια προς τους κατοίκους, κάτι που τελικά απέδωσε καρπούς.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, υπήρξε ευαισθητοποίηση και προσφορά από κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού που παραχώρησαν διαμερίσματα για ενοικίαση σε χαμηλότερες τιμές.

Και ο ίδιος ο δήμος από την πλευρά του θα κάνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα για να επιδοτηθεί το ενοικίο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Από τους 67 αναπληρωτές δασκάλους οι 40… νοικοκυρεύτηκαν και από τους 22 καθηγητές βρήκαν σπίτι να νοικιάσουν οι 15.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Έως το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα έχει βρεθεί οριστική λύση για όλους.

Οι υπόλοιποι είτε φιλοξενούνται σε συναδέλφους είτε έχουν νοικιάσει κάποια δωμάτια, καθώς ύστερα από την έκκληση του δημάρχου ιδιοκτήτες δωματίων αλλά και επαγγελματίες πρόσφεραν στέγη σε χαμηλότερες τιμές, που μπορούν να τις καλύψουν οι εκπαιδευτικοί.

Το πρόβλημα, βέβαια, παραμένει και η δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρει φόρμουλα για να επιδοτήσει το ενοίκιο των εκπαιδευτικών, ώστε να τους μένει και κάτι από τον μισθό για τα προς το ζην.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν σε τουριστικές περιοχές, στις οποίες τα ενοίκια ήταν για τουρίστες με βαρύ πορτοφόλι και όχι για εργαζομένους των 700 και 800 ευρώ.

aftodioikisi.gr

ΠΕΑΔ και ΠΑΣΑΔ διαψεύδουν την ανακοίνωση / άρθρο του Δημάρχου Σαντορίνης σχετικά με την στέγαση των αναπληρωτών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...