Home / HEADER-NEWS / Βιβλία για τις ΤΥ ΖΕΠ

Βιβλία για τις ΤΥ ΖΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 12:56 μμ Σεπτέμβριος 18th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Οι τίτλοι βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (T.Y.) Ζ.Ε.Π. συνιστούν πρόσθετο υποστηρικτικό – διδακτικό υλικό για τις Τ.Υ. Ζ.Ε.Π. και στόχο έχουν να διευκολύνουν τους μαθητές κατά τη διδασκαλία και μελέτη εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας. Aυτό αναφέρει έγγραφο του Αν.Γενικού Γραμματέα με θέμα: Ηλεκτρονική παραγγελία και διανομή διδακτικών βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. για το σχολικό έτος 2017-2018. 

Πιο αναλυτικά τα βιβλία χωρίζονται σε επίπεδα ελληνομάθειας ως ακολούθως:

 

Α/Α ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟ
1.  

 

 

 

Δημοτική Εκπαίδευση

«Το μικρό μου λεξικό 1» Αρχάριοι
2. «Το μικρό μου λεξικό 2» Αρχάριοι
3. «Το μικρό μου λεξικό 3» Ημι-προχωρημένοι
4. «Το μικρό μου λεξικό 4» Προχωρημένοι
5. «Γεια σας 1» (Βιβλίο Μαθητή) Αρχάριοι

 

6. «Γεια σας 2» (Βιβλίο Μαθητή) Αρχάριοι
7. «Γεια σας 3» (Βιβλίο Μαθητή) Ημι-προχωρημένοι
8. «Γεια σας 4» (Βιβλίο Μαθητή) Προχωρημένοι

 

Δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας των ανωτέρω τίτλων βιβλίων έχουν μόνο οι σχολικές μονάδες στις οποίες κατά το σχολικό έτος 2017-2018 λειτουργούν Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι Διευθυντές αυτών των σχολικών μονάδων θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την  παραγγελία τους, για τους μαθητές που φοιτούν στις Τ.Υ. Ζ.Ε.Π., στην ιστοσελίδα publications.cti.gr του Ι.Τ.Υ.Ε. «Διόφαντος», το αργότερο έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Η επιλογή των βιβλίων με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών γίνεται από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε Τ.Υ. Ζ.Ε.Π., υπό την καθοδήγηση και  σε συνεργασία με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο, ως ακολούθως:

Α. Βιβλίο Μαθητή από τη σειρά «ΓΕΙΑ ΣΑΣ»: ένας τίτλος για κάθε μαθητή με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας του.

Β. Σειρά «Το μικρό μου λεξικό»: ένας τίτλος για κάθε επίπεδο ελληνομάθειας των μαθητών που φοιτούν στις Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π., και όχι ένας τίτλος για κάθε μαθητή.

Τα βιβλία της περίπτωσης Α προορίζονται για χρήση από τους ίδιους τους μαθητές για όσο  διάστημα θα φοιτούν σε Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π.

Τα βιβλία της περίπτωσης Β φυλάσσονται στο αρχείο της σχολικής μονάδας με ευθύνη του εκπαιδευτικού που διδάσκει στις Τάξεις Υποδοχής.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, κατά την υποβολή των ηλεκτρονικών παραγγελιών των ανωτέρω οκτώ (8) τίτλων, να λάβουν υπόψη τους τυχόν αποθέματα των βιβλίων αυτών που υπάρχουν στη σχολική μονάδα από προηγούμενα έτη.

Η διανομή των βιβλίων θα γίνει μέσω των Κέντρων Διανομής διδακτικών βιβλίων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...