Home / Featured / Βίος και πολιτεία της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης στη Λέσβο

Βίος και πολιτεία της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης στη Λέσβο

Δημοσιεύτηκε: 7:18 μμ Σεπτέμβριος 25th, 2017  


Βίος και πολιτεία της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης στη Λέσβο

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι την Πέμπτη 21/9 ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου  επισκέφθηκε Γυμνάσιο του νησιού, συνοδευόμενος από τον αιρετό της ΔΑΚΕ και ενημέρωσε τους συναδέλφους ότι  «άλλα» μέλη του ΠΥΣΔΕ του δημιουργούν πολλά προβλήματα, του ζητάνε να παρανομεί και είναι οι υπαίτιοι των πολλών προβλημάτων της Β/θμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο!

Ας τα πάρουμε με την σειρά:

  • Από πότε ο προϊστάμενος επισκέπτεται τα σχολεία με συνοδεία του ενός εκ των αιρετών; Και δεν είναι η πρώτη φορά. Με τον ίδιο αιρετό κ. Βαρελτζή περιόδευσε και στα σχολεία της Λήμνου το προηγούμενο σχολικό έτος ο κ. Καπιωτάς!
  • Ποιες ακριβώς παρανομίες του ζητούν να κάνει τα άλλα μέλη του ΠΥΣΔΕ;
  • Μήπως είναι παρανομία αυτό που ζητάμε εξ αρχής και με επιμονή, να υπάρξει επιτέλους ΔΙΑΦΑΝEΙΑ σε όλες τις διαδικασίες;
  • Μήπως είναι παρανομία να αναρτώνται όλοι οι πίνακες με κενά, πλεονάσματα και ώρες, όπως οι νόμοι ορίζουν και όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι τι ακριβώς συμβαίνει στα σχολεία του νομού μας και να κάνουν τις αιτήσεις τους;

Παρανομία είναι η προσπάθεια να μην κριθεί λειτουργικά υπεράριθμη συναδέλφισσα ξενόγλωσσης ειδικότητας ενώ  πλεονάζει 15 ώρες στη οργανική της, γιατί το σχετικό κενό προορίζεται για «αλλού»…

Παρανομία είναι η προσπάθεια απόκρυψης κενού Τεχνολογίας, με διάφορες δικαιολογίες, ώστε να καλυφθεί μετά με αδιαφανείς διαδικασίες.

Παρανομία είναι να σκεπάζει σκοτάδι βαθύ τις διαθέσεις κοινών ειδικοτήτων στην Α/θμια. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ενδιαφέρον: Σε κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ αποφασίστηκε να αναρτηθούν στο site της ΔΔΕ τόσο ο πίνακας με τους συναδέλφους που διατίθενται όσο και τα κενά, ώστε να κάνουν αιτήσεις. Καμιά τέτοια ανάρτηση δεν έγινε ποτέ. Δόθηκαν επιλεκτικά κάποια ονόματα στην Α/θμια και έγιναν τοποθετήσεις, οι οποίες στην συνέχεια έμειναν στον αέρα, λόγω ενστάσεων συναδέλφων, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί! Στην συνέχεια δόθηκε άλλος πίνακας στην Α/θμια (ποιός τον αποφάσισε άραγε;) ο οποίος όμως επεστράφη από την Α/θμια  μιας και δεν ανέφερε την πράξη του ΠΥΣΔΕ (η οποία φυσικά δεν υπήρχε) και ζητήθηκε άλλος έγκυρος πίνακας!!!

Σύννομο δεν είναι να τοποθετούνται αναπληρωτές και να μην έχει προηγηθεί η διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου από τους μόνιμους. με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται όλοι οι συνάδελφοι.

Εύλογα λοιπόν εξηγείται, μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα, και η εμφάνιση δύο εξωδίκων. Μετά από παλινωδίες το  θέμα που αφορούσε το ένα ζήτημα  τακτοποιήθηκε. Στο δεύτερο παρά την εκφρασμένη κατ` επανάληψη θέση της πλειοψηφίας να διευθετηθεί, δυστυχώς αυτό δεν έγινε ακόμη.

Αδιάψευστοι μάρτυρες σε όλα τα προαναφερόμενα είναι και οι σχετικές γραπτές τοποθετήσεις μελών του ΠΥΣΔΕ  στα πρακτικά. Ας αναζητηθούν (για του λόγου το αληθές) από τις αρμόδιες αρχές, αν και επίσημα πρακτικά έχουν να δουν τα μέλη αυτού του συμβουλίου από τον Μάιο, χωρίς φυσικά να φταίει το διοικητικό προσωπικό.

Όσον αφορά την λειτουργία του συμβουλίου μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Στα μέλη δεν δίνονται τα απαραίτητα στοιχεία και αναγκάζονται να κάνουν αιτήσεις. Το να ζητήσει κανείς τον σχετικό νόμο αποτελεί αιτία πολέμου. Εκλαμβάνεται ως αμφισβήτηση του προέδρου ο οποίος και ασκεί μπούλινγκ στο μέλος αυτό. Αν το μέλος επιμένει, σηκώνεται φωνάζει, βγαίνει από τον χώρο των συνεδριάσεων, φωνάζει στους διαδρόμους και επανέρχεται όταν εκτιμά ότι πλέον κανείς δεν θα έχει την διάθεση να συνεχίσει.

Αυτά και άλλα πολύ σοβαρότερα συμβαίνουν στη Λέσβο, γι’ αυτό καλούμε τις αρμόδιες Διοικητικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ –ΣΥΝΕΚ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...