Home / HEADER-NEWS / Τσίπρας – Έχουμε ολοκληρωμένη παρέμβαση για Πανελλαδικές και Λύκειο

Τσίπρας – Έχουμε ολοκληρωμένη παρέμβαση για Πανελλαδικές και Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 8:04 μμ Σεπτέμβριος 10th, 2017  


Σε ζητήματα Παιδείας και συγκεκριμένα στην κατάσταση που επικρατεί το Λύκειο και στην παραπαιδεία αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της 82ης ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«‘Έχουμε, κατά την άποψή μου, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως τις ξέραμε, αναβαθμίζει το Λύκειο, ενισχύει τη μαθησιακής διαδικασία και πιστεύω ότι θα αγκαλιαστεί πολύ σύντομα από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών», τόνισε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ακόμη, ανέφερε σε διάφορα σημεία της απάντησής του σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Εγώ ξέρω από τη δική μου εμπειρία ότι η πραγματική διαδικασία γινόταν και γίνεται στο φροντιστήριο και το Λύκειο έχει απαξιωθεί. Εμείς το αλλάζουμε. Κάνουμε τα 15 μαθήματα ουσιαστικά 4. Η τελική κρίση στις γραπτές εξετάσεις θα γίνεται σε τρία μαθήματα και θα δίνεται μία ευκαιρία στον μαθητή με την εξέταση του Ιανουαρίου».

Ακόμη συμπλήρωσε: «Ακούγεται σύνθετο σύστημα αλλά όσοι έχουν περάσει πρόσφατα τη δύσκολη αυτή εμπειρία εξετάσεων έχουν αρχίσει και κατανοούν πόσο πληρέστερο είναι για τον μαθητή και τις οικογένειες. Κάνουμε τομή στη συναισθηματική εξέλιξη και πίεση που δέχονται αυτά τα παιδιά».

«Δεν λέω ότι θα εξαφανίσουμε, θα περιορίσουμε όμως το φαινόμενο της παραπαιδείας, διότι θα αναβαθμιστεί η διαδικασία στο σχολείο», τόνισε παράλληλα ο Πρωθυπουργός. «Δεν λέω ότι θα το εξαφανίσουμε, διότι αυτό έχει να κάνει με την κουλτούρα μας και με την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των παιδιών μας, έχει να κάνει και με την εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο», συμπλήρωσε.

Βέβαια, συμπλήρωσε, «το σύστημα ελεύθερης πρόσβασης δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τους σημερινούς πόρους».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...