Home / Featured / Οι τρεις περιπτώσεις όπου μπορούν κάποιοι να κάνουν αλλαγές στην αίτηση

Οι τρεις περιπτώσεις όπου μπορούν κάποιοι να κάνουν αλλαγές στην αίτηση

Δημοσιεύτηκε: 1:38 μμ Σεπτέμβριος 2nd, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ενεργοποιήθηκε πλέον η δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αλλαγές στην αίτησή τους. Φυσικά υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία που θα δώσει φέτος το Υπουργείο για αφαίρεση περιοχών σε χρόνο που θα ανακοινώσει.

Ποιοι μπορούν να τροποποιήσουν την αίτηση ενώ έληξε η προθεσμία

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, τροποποίηση δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο για τις κάτωθι περιπτώσεις:

1. Σε περίπτωση διορισμού του/της συζύγου της/του υποψηφίου αναπληρωτή ή/και ωρομίσθιου εκπ/κού ως μόνιμου εκπαιδευτικού, προκειμένου να συμπεριλάβει και την περιοχή διορισμού του/της συζύγου με τη σειρά που επιθυμεί, εντός δέκα ημερών από τη  δημοσίευση σε ΦΕΚ των διορισμών των μονίμων εκπαιδευτικών [παρ.4 άρθρο 2 της αριθμ.35557/Δ2/09.04.2003 (ΦΕΚ 465/17.04.2003 τ.Β΄) υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει].

2. Σε περίπτωση απόσπασης με υπουργική απόφαση του/της συζύγου της/του υποψηφίου αναπληρωτή εκπ/κού σε διαφορετικό ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή άλλη υπηρεσία ή φορέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, κατά τις αποσπάσεις του σχολικού έτους 2017-2018, είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής αίτησης εντός δέκα ημερών από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου αποκλειστικά και μόνο να αφαιρέσει περιοχές προτίμησης από την αρχική αίτησή του ώστε να παραμείνουν σε αυτή μόνο οι περιοχές που επιθυμεί, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να ανήκουν στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ απόσπασης του/της συζύγου. Σε περίπτωση απόσπασης σε άλλη υπηρεσία ή φορέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, ως οικεία Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης, νοείται αυτή στην οποία ανήκει η υπηρεσία/ο φορέας.

3. Σε περίπτωση πρόσληψης ως αναπληρωτή εκπ/κού ενός εκ των συζύγων, που είναι υποψήφιοι αναπληρωτές κατά τις προσλήψεις του σχολικού έτους 2017-2018, είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής αίτησης από τον άλλο σύζυγο εντός δέκα ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, προκειμένου αποκλειστικά και μόνο να αφαιρέσει περιοχές προτίμησης από την αρχική αίτησή του, ώστε να παραμείνουν σε αυτή μόνο οι περιοχές που επιθυμεί, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να ανήκουν στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η περιοχή πρόσληψης του/της συζύγου.

4. Τα ανωτέρω παρεχόμενα ευεργετήματα στους έγγαμους εκπ/κούς παρέχονται και σε εκείνους που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης βάσει του άρθρου 12 του ν. 4356/2015 (ΦΕΚ 181 Α΄/24-12-2015) «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις».

Πως θα κάνετε αλλαγές στην αίτηση αν ανήκετε στις πιο πάνω περιπτώσεις

1. Προκειμένου να τροποποιήσει την αίτηση-δήλωσή του, κατά τα ανωτέρω (παρ. 1, 2, 3 και 4), ο υποψήφιος καταθέτει σχετική υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη με τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά στη  Δ/νση Εκπ/σης, που έχει δηλώσει στο ΟΠΣΥΔ ως «Δ/νση Χειρισμού Φακέλου», η οποία διαβιβάζεται άμεσα στο αρμόδιο τμήμα της Κ.Υ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Γενική Γραμματεία ΥΠ.Π.Ε.Θ. – Δ/νση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με τον προσφορότερο τρόπο (fax, e-mail) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, η οικεία Διεύθυνση οφείλει να επιβεβαιώνει την παραλαβή του αιτήματος.

2. Για την εφαρμογή των ανωτέρω περιπτώσεων (παρ.1, 2, 3 και 4 της παρούσας ενότητας) απαιτείται η προσκόμιση από τους υποψηφίους πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και η κοινοποίηση στην υπηρεσία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του/της συζύγου (ή του συμβιούντος/της συμβιούσας), καθώς και τoυ αριθμού πρωτοκόλλου των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, κατά περίπτωση.

Δεύτερη ευκαιρία για τροποποίηση της δήλωσης περιοχών θα έχουν οι αναπληρωτές

 

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης στο OPSYD


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...