Home / HEADER-NEWS / Θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για σχολικούς νοσηλευτές

Θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για σχολικούς νοσηλευτές

Δημοσιεύτηκε: 7:34 μμ Σεπτέμβριος 22nd, 2017  


ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ(ΠΕ25) ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ – ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Υ.Α. ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Βασίλη Βούγια

Αναφορικά με το δημοσίευμα ψηφίσματος του Δ.Σ. της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων Σχολείων της Αγίας Παρασκευής Αττικής σε εκπαιδευτικά sites, σχετικά με μαθητή σχολείου της Αγίας Παρασκευής, που πάσχει από νεανικό διαβήτη τύπου I και δεν έλαβε για τη σχολική χρονιά 2017-2018 τον αιτούμενο Ε.Ε.Π.  Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25), πληροφορηθήκαμε από αρμοδίους του Υπουργείου πως βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης  κάλυψη όλων των αιτήσεων για Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25) για υποστήριξη μαθητών σε Γενικά Σχολεία, ιδίως της Περιφέρειας Αττικής στην οποία φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και άλλων, π.χ. της Περιφερείας Κρήτης για την οποία υπήρχαν προς διάθεση πολύ λίγες πιστώσεις για Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25).

Έτσι, όπως διαφαίνεται, θα έχουμε για φέτος επαρκή κάλυψη των αναγκών, οι οποίες πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο, ίσως και λόγω του γεγονότος πως οι γονείς πληροφορούνται πια σε μεγαλύτερο βαθμό για τη δυνατότητα που έχουν όσον αφορά στην αίτηση για Σχολικό Νοσηλευτή.

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι Σχολικοί Νοσηλευτές(ΠΕ25) προσλήφθηκαν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς για πρώτη φορά.

Τέλος η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής είναι έτοιμη να καταθέσει στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα κατατεθεί για ψήφιση την εξουσιοδοτική διάταξη που θα δίνει το δικαίωμα στον Υπουργό Παιδείας να υπογράψει την Υπουργική Απόφαση με το καθηκοντολόγιο του Ε.Β.Π. και των Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) που εργάζονται σε Γενικά σχολεία.

Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...