Τελευταία Νέα

Tuesday, 03/20/18, 06:18Το συντονιστικό αναπληρωτών καθηγητών γερμανικής σχετικά με την μεροληπτική στάση του υπουργείου

Δημοσιεύτηκε:

4:30 μμ Σεπτέμβριος 21st, 2017

ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΣΩΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΩΣ Β’ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Πανηγυρισμούς είχαμε στις 5 Σεπτεμβρίου εκ μέρους της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας γιατί κατάφεραν να κάνουν το αυτονόητο. Να διορίσουν δηλαδή αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Να τους συγχαρούμε λοιπόν και εμείς όχι γιατί κατάφεραν να κάνουν το αυτονόητο, αλλά γιατί προσέλαβαν 15.000 εκπαιδευτικούς στην α΄ φάση, κάτι που όντως καμία κυβέρνηση ως τώρα δεν είχε πράξει.

Κ εκεί τελειώνουν τα συγχαρητήρια. Μάλλον νομίζουν πως κάλυψαν όλα τα κενά και πως τα σχολεία λειτουργούν άψογα. Ξεχνούν πως λείπουν 10.000 αναπληρωτές από τις θέσεις τους, πως δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός από την πλειοψηφία ειδικοτήτων στην ββάθμια, πως σε ολόκληρους νομούς δεν έχει τοποθετηθεί -παρά τα αναρίθμητα κενά- ούτε ένας εκπαιδευτικός από συγκεκριμένες ειδικότητες.

Όσον αφορά στην β’ ξένη γλώσσα, η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.

Οι εγκύκλιοι της ντροπής συνεχίζουν να είναι σε ισχύ και να καθιστούν την β΄ ξένη γλώσσα υποχρέωση και όχι επιλογή. Η β΄ φάση προσλήψεων δεν διαφαίνεται πουθενά. Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας στο Υπουργείο οι υπάλληλοι στο τμήμα προσλήψεων δεν γνωρίζουν τίποτα για το πότε και για το εάν θα καλύψουν τα κενά στα τμήματα Γερμανικών με αποτέλεσμα τα τμήματα να καλυφθούν με τον διαθέσιμο καθηγητή της αβάθμιας, ο οποίος -μα τι έκπληξις- στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι συνάδελφος Γαλλικών. Η πρόθεση του Υπουργείου λοιπόν φαίνεται πλέον σε εμάς ξεκάθαρη. Προωθεί τα Γαλλικά, γιατί αυτό βολεύει. Όλους βολεύει αυτό, εκτός φυσικά από τους μαθητές και τους γονείς τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συγκριτικός πίνακας ΚΕΔΔΥ - ΚΕΣΥ. Κερδισμένοι οι εκπαιδευτικοί Ειδικής

Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ β΄ φάση προσλήψεων ΠΕ07 και να καλυφθούν όλα τα κενά πριν από την 1η Οκτωβρίου, που δίνει το δικαίωμα σε διευθυντές σχολείων, σε διευθυντές της αβάθμιας και ββάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε περιφερειακούς διευθυντές να δώσουν εντολή να καλυφθούν τα κενά από μόνιμους συναδέλφους που δεν συμπληρώνουν ωράριο. Δώστε το παράδειγμα στους μαθητές μας πως οι γλώσσες είναι επιλογή και όχι υποχρέωση.

Συντονιστικό αναπληρωτών καθηγητών Γερμανικής

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τα κούφια πυροτεχνήματα του Υπουργείου Παιδείας

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Στις 23 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχε ...

Μοιράσου!