Home / HEADER-NEWS / Στη Βουλή το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών

Στη Βουλή το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 9:08 μμ Σεπτέμβριος 17th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στη Βουλή έφθασε το πρόβλημα με τη στέγαση των αναπληρωτών σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Έντυπος, ηλεκτρονικός τύπος, ειδικός και μη αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί ασχολήθηκαν εκτενώς αναδεικνύοντας το πρόβλημα.

Επίσης και η ΟΛΜΕ στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας έθεσε επί τάπητος το εν λόγω θέμα.

Στη Βουλή το θέμα το έφεραν η Ένωση Κεντρώων με τον βουλευτή Λάρισας κ. Κατσιαντώνη, ενώ ερώτηση κατέθεσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Θεοχάρης που  ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, αν προτίθεται να λάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για επιδότηση ενοικίου και έκδοση κάρτας σίτισης.

O κ. Κατσιαντώνης με τη σειρά του ζητά να μάθει μεταξύ των άλλων αν προτίθενται οι συναρμόδιοι υπουργοί να επιλύσουν άπαξ το εν λόγω πρόβλημα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία μόνιμης τοποθέτησης των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες ώστε να καταστεί εφικτός ο οικογενειακός και οικονομικός προγραμματισμός για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επίσης, αν προτίθενται να ενισχύσουν με έκτακτο επίδομα στέγασης-μίσθωσης κατοικίας (κατ’ ελάχιστον ανερχόμενο στο ποσό των 300 ευρώ/ μήνα άσκησης καθηκόντων) όσους ασκούν καθήκοντα εκπαιδευτικού σε περιοχές που υπάρχει παρατεταμένη τουριστική περίοδος και δη σε όλη τη νησιωτική χώρα.

Αναλυτικά η

.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...