Home / Featured / Προβληματισμός για τις προσλήψεις σε ΖΕΠ. 1/9 και καμιά ίδρυση έως τώρα

Προβληματισμός για τις προσλήψεις σε ΖΕΠ. 1/9 και καμιά ίδρυση έως τώρα

Δημοσιεύτηκε: 8:07 μμ Σεπτέμβριος 1st, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Προβληματισμός επικρατεί για τις προσλήψεις στις ΤΥ ΖΕΠ με την έναρξη των μαθημάτων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες. Όπως αναφέρει και ο ΠΑΣΑΔ » Για να προσληφθεί κάποιος σε ΤΥ πρέπει αυτή να έχει ιδρυθεί.

Η ίδρυσή της γίνεται από την περιφέρεια, αφού της κοινοποιηθεί ο αριθμός των πιστώσεων, μετά από την κατανομή κονδυλίων, που θα της διατεθεί και γνωστοποιείται στο Υπουργείο προκειμένου να προσληφθούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις που εχουν ιδρυθει οι ΤΥ και οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί.

Η διαδικασία της ίδρυσης των ΤΥ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Πράγματι μπορεί το Υπουργείο να κινήθηκε πιο γρήγορα συγκριτικά με τις περσινές διαδικασίες όμως μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο δεν έχουμε δει απόφαση ίδρυσης ΤΥ από Περιφερειακούς.

Θυμίζουμε ότι πέρσι 11/10 ανακοινώθηκαν τα σχολεία που δύνανται να λειτουργήσουν ΤΥ ΖΕΠ και μέσα σε 7 μέρες βγήκαν αποφάσεις ίδρυσης από Περιφερειακούς Διευθυντές.

Οι πρώτες προσλήψεις πέρσι ανακοινώθηκαν στις 20/10.

Φέτος η απόφαση για τα σχολεία που δύνανται να λειτουργήσουν ΤΥ ΖΕΠ ανακοινώθηκε τέλη Ιουλίου, ωστόσο όπως γράψαμε δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση ίδρυσης ΖΕΠ.

Ελπίζουμε να γίνουν άμεσα οι ιδρύσεις ώστε να προχωρήσει και το θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών.

Θυμίζουμε ότι μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στις 10/8 η ΔΟΕ είχε αναφέρει πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού για  τις 700 Τάξεις Υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στις 5/9 το 25% των προσλήψεων, αλλά πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...