Home / Featured / Τα πραγματικά κενά στην Α Διεύθυνση Αθηνών και οι αυθαιρεσίες της Διεύθυνσης (δείτε αναλυτικά)

Τα πραγματικά κενά στην Α Διεύθυνση Αθηνών και οι αυθαιρεσίες της Διεύθυνσης (δείτε αναλυτικά)

Δημοσιεύτηκε: 9:12 μμ Σεπτέμβριος 17th, 2017  


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Ρέππα Ντίνα (τακτική),                                                                                                                         

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Μιλτσακάκη Μιχάλη,  (αναπληρωματικός)

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

16/9/2017

Η μνημονιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και φέρνει αυθαιρεσίες και καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών από τον διευθυντή εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας

Ο διευθυντής εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας, αφού τον Ιούλιο δήλωνε ότι έχει 50 πλεονάσματα δασκάλων με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία απόσπαση ΠΕ70 στην Α’ Αθήνας  από άλλα ΠΥΣΠΕ, στη συνέχεια αφού δήλωνε ότι θα πάρει όποιο αριθμό αναπληρωτών ζητήσει και αμέσως μετά αφού δήλωνε ότι τα κενά των ολοημέρων θα τα καλύψει με τις ειδικότητες που δεν είχε αλλά ήταν σίγουρος ότι θα του έστελναν, τώρα ξεκίνησε τους εκβιασμούς, τις αυθαιρεσίες και την καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών! Γιατί πολύ απλά, τα κενά στην Α’ Αθήνας έχουν χτυπήσει κόκκινο και το Υπουργείο δηλώνει ότι η επόμενη φάση προσλήψεων θα γίνει τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη! Φυσικά, ακόμα και τότε κανείς δεν ξέρει αν θα καλυφθούν τα σημερινά κενά!

Η πραγματική αποτύπωση των σχολικών μονάδων στις 18/9 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας δείχνει 55 κενά σε δασκάλους ΠΕ70 (μετά από τις προσλήψεις 10 αναπληρωτών και με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστούν όλοι, υπολογίζεται να παραμείνουν 45 κενά), 33 σε ΠΕ08 και 13 σε ΠΕ32, 220 σε παράλληλη στήριξη ΔΣ και 18 σε παράλληλη στήριξη Νηπιαγωγείων. Αυτή τη στιγμή πάνω από το 50% των σχολείων της Α’ Διεύθυνσης έχουν αδυναμία να καλύψουν ολόκληρο το πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμά τους!

Κενά ΠΕ     70   60  05   06   07   08    11   16    19-20   32
    55(45)    0   0    0    1   33    20    5      26   13

Από πολλά Δημοτικά Σχολεία μέχρι και 18/9 υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός κενών από αυτών που δείχνει ο παραπάνω πίνακας σε ειδικότητες Φυσική Αγωγή (ΠΕ11), Αγγλικά (ΠΕ06), Μουσική (ΠΕ16). Αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί στα κενά γιατί υπάρχουν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της διεύθυνσης αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα για συμπλήρωση ωραρίου. Υπάρχουν επίσης, κενά σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ19-20)  τα οποία θα καλυφθούν με αποσπάσεις από την Β’ βάθμια.

Για να καλύψει όπως όπως τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων ο Διευθυντής εκπαίδευσης άρχισε τις αυθαιρεσίες!

  1. Δεν έδωσε τα πραγματικά κενά στους αναπληρωτές ΠΕ70 που προσλήφθηκαν στις 6/9! Ισχυρίστηκε ότι έδωσε μόνο τα κενά σε πρωινά τμήματα και δεν τα δημοσιοποίησε στην ηλεκτρονική σελίδα της διεύθυνσης αλλά μόνο τα ανάρτησε στα γραφεία της για να αποφύγει να μάθουν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ότι δεν τα δίνει όλα. Στις 10/9 με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Α’ διεύθυνσης στους αναπληρωτές ΠΕ70 δόθηκαν τα παρακάτω κενά μέσω μέιλ. Την επόμενη το πρωί είχε εξαφανιστεί το κενό του 2ου Ν.Χ.
  31ο   50ο   53ο   58ο   59ο   60ο   63ο   75ο     85ο     120ο     128ο   130ο
   2     4     1     2     1     1     1     2       1        1        2      1
  162ο   173ο  2ο Γαλατσ.  16ο Γαλατσ  6ο Ν.Φ.   8ο Ν.Φ   2ο Ν.Χ.
     3     1        2          2      1        4       1

Τα πραγματικά κενά είναι εντελώς διαφορετικά. Στο τέλος του ενημερωτικού μας δελτίου υπάρχει η αποτύπωση της κατάστασης των ΔΣ της Α’ διεύθυνση στις 16/9/2017. Ο διευθυντής εκπαίδευσης αρνείται να παρουσιάσει τα δυναμολόγια των ΔΣ στους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με τη δικαιολογία ότι τα επεξεργάζεται η υπηρεσία. Στην πραγματικότητα επιδιώκει να αποκρύψει αυθαιρεσίες από τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και τις Ενώσεις Γονέων και νέα κενά που έχουν προκύψει.  

  1. Αρχίζουν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις για συμπτύξεις των τμημάτων! Η Α’ διεύθυνση αντί να πιέζει το Υπουργείο να καλύψει όλα τα κενά, πιέζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών επιδεινώνοντας τις συνθήκες μάθησής τους. Έτσι, σε όποιο σχολείο (π.χ. 2ο Ν. Χαλκ.-58ο Αθηνών κ.λπ.) δεν υπάρχει δάσκαλος για το πρωινό σχολείο, πιέζει για συμπτύξεις χρησιμοποιώντας επιλεκτικά και φωτογραφικά φυσικά, τον νέο νόμο της ειδικής αγωγής!
  2. Ανακαλεί με ένα τηλεφώνημα, επιλεκτικά και φωτογραφικά αποσπάσεις εκπαιδευτικών που έχει εγκρίνει το ΠΥΣΠΕ σε συνεδρίασή του, με τη δικαιολογία ότι καλύπτουν πρωινό τμήμα και μέχρι να αναπληρωθεί το κενό! Όλα αυτά με προφορικές εντολές, καθώς αρνείται να εκδώσει ενυπόγραφη απόφαση ώστε να μπορεί να ελεγχθεί. Έτσι, στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης έχουν αναρτηθεί αποσπάσεις που δεν έχουν ακόμα επιτραπεί να πραγματοποιηθούν. Σε απάντηση ερώτησής μας, ο διευθυντής εκπαίδευσης μας ενημέρωσε ότι έχουν ανασταλεί οι αποσπάσεις από το 162ο στο 66ο και από το 50ο στο 13ο. Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν τα σωματεία τους για όποιες άλλες έχουν ανασταλεί. Εν τω μεταξύ, εγκρίνονται άλλες αποσπάσεις με τη δικαιολογία ότι φεύγουν από πρωινό κενό για να καλύψουν πρωινό κενό, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν μια και ο διευθυντής εκπαίδευσης αρνείται να δώσει στους αιρετούς τα τωρινά δυναμολόγια.
  3. Με απίστευτη αναλγησία, αρνείται την εγγραφή μαθητή που έχει αδελφάκι σε τάξη ενός Δημοτικού Σχολείου, παραβιάζοντας ολόκληρη τη νομοθεσία που προστατεύει αυτές τις οικογένειες με τη δικαιολογία ότι θα είναι ο 26ος μαθητής του τμήματος και δεν μπορεί να το χωρίσει γιατί δεν έχει δασκάλους! Υποχρεώνει έτσι, τον γονιό είτε να πάει τα δύο παιδιά του σε δύο διαφορετικά σχολεία (!!!) είτε να κάνει υποχρεωτική μετεγγραφή του ήδη φοιτούντος παιδιού του!
  4. Δρομολογείται χειρισμός του πρωινού και ολοήμερου προγράμματος ώστε η ώρα της σίτισης να μη δίνεται σε όποιον διδάσκει αλλά σε όποιο ΠΕ έχει πλεόνασμα ωρών στη Διεύθυνση! Έτσι, οι δάσκαλοι, οι θεατρολόγοι, οι εικαστικοί που είναι σε έλλειψη στην Α’ Διεύθυνση να μην χρεώνονται την ώρα της σίτισης αλλά να την έχουν ως υποχρεωτική κενή ώρα. Γίνεται απόπειρα να διαμορφωθούν τα ωρολόγια προγράμματα στα Δημοτικά όχι με εκπαιδευτικό και μορφωτικό γνώμονα αλλά με μνημονιακή λογιστική! Θα στέλνονται στα σχολεία όποια ΠΕ έχουν περίσσευμα ωρών, ώστε να καλύπτουν την ευέλικτη ζώνη στο πρωινό κι έτσι να περισσεύουν ώρες για τη μελέτη στο ολοήμερο χωρίς όμως να χρεώνεται η ώρα της σίτισης. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο των περικοπών και των περισσευμάτων, είναι εδώ!
  5. Η παράλληλη στήριξη μοιράζεται με απαράδεκτους εκπαιδευτικά όρους! Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές/τριες παίρνουν παράλληλη στήριξη για 5 και 6 ώρες ενώ τους έχει εγκριθεί παράλληλη στήριξη 24 ωρών από το ΚΕΔΔΥ! 88 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης ΔΣ μοιράζονται σε 300 μαθητές και 18 νήπια παραμένουν ακάλυπτα ενώ έχουν έγκριση για παράλληλη στήριξη!

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους συλλόγους τους και τις ενώσεις τους να διεκδικήσουν ΤΩΡΑ προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα κενά στην Α’ διεύθυνση, να αντιδράσουμε μαχητικά στις αυθαιρεσίες!

Για Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς Εκπ/κών

Οργανικές Θέσεις για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες

Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-κεφαλαίου

Αποτύπωση των κενών της Α’ Διεύθυνσης

Παρατηρήσεις:

  1. Τα κενά σε δασκάλους είναι άτομα, τα κενά σε εικαστικά και θεατρική αγωγή είναι σε ώρες. Συνολικά στις 18/9 στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας υπάρχουν 55 κενά σε δασκάλους ΠΕ70 (μετά από τις προσλήψεις 10 αναπληρωτών και με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστούν όλοι, υπολογίζεται να παραμείνουν 45 κενά), 33 σε ΠΕ08 και 13 σε ΠΕ32, 220 σε παράλληλη στήριξη ΔΣ και 18 σε παράλληλη στήριξη Νηπιαγωγείων. Αυτή τη στιγμή πάνω από το 50% των σχολείων της Α’ Διεύθυνσης έχουν αδυναμία να καλύψουν ολόκληρο το πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμά τους!
  2. Σε πολλά Δημοτικά Σχολεία υπάρχουν μεγαλύτερα ελλείμματα στην κάλυψη των ωρών του ολοημέρου γιατί από την αρχή της αποτύπωσης των κενών και υπεραριθμιών η Α’ Διεύθυνση αρνήθηκε να τα συμπεριλάβει στα κενά με τη δικαιολογία ότι κάποιες ώρες του ολοημέρου θα καλυφθούν από ειδικότητες που όμως δεν προσδιόριζε ποιες και πώς! Η πραγματικότητα απέδειξε ότι δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν οι ώρες των ειδικοτήτων ούτε στο πρωινό πρόγραμμα.
  3. Επιφυλασσόμαστε για την ύπαρξη και άλλων κενών σε ΠΕ70. Ο διευθυντής εκπαίδευσης αρνείται να παρουσιάσει τα δυναμολόγια των ΔΣ στους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με τη δικαιολογία ότι τα επεξεργάζεται η υπηρεσία. Στην πραγματικότητα επιδιώκει να αποκρύψει αυθαιρεσίες και νέα κενά που έχουν προκύψει. Γι’ αυτό καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τις/τους διευθύντριες/ντές να ενημερώσουν τα εκπαιδευτικά σωματεία για τυχόν νέα κενά που έχουν δημιουργηθεί
  4. Από πολλά Δημοτικά Σχολεία μέχρι και 18/9 λείπουν και ειδικότητες Φυσική Αγωγή (ΠΕ11), Αγγλικά (ΠΕ06), Μουσική (ΠΕ16). Αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί στα κενά γιατί υπάρχουν στο εκπαιδευτικό δυναμικό της διεύθυνσης αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα για συμπλήρωση ωραρίου. Υπάρχουν επίσης, κενά σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ19-20) τα οποία θα καλυφθούν με αποσπάσεις από την Β’ βάθμια.
Δημοτικά κενό ΠΕ70 κενό ΠΕ08 σε ώρες κενό ΠΕ32 σε ώρες
2 ΑΘΗΝΩΝ 2
3 ΑΘΗΝΩΝ 15
9 ΑΘΗΝΩΝ 14
12 ΑΘΗΝΩΝ 13
13 ΑΘΗΝΩΝ 1 7
16 ΑΘΗΝΩΝ 4
26 ΑΘΗΝΩΝ 12
29 ΑΘΗΝΩΝ 4
31 ΑΘΗΝΩΝ 2
33 ΑΘΗΝΩΝ 2
34 ΑΘΗΝΩΝ 10 5
38 ΑΘΗΝΩΝ 12
39 ΑΘΗΝΩΝ 2
40 ΑΘΗΝΩΝ 7
41 ΑΘΗΝΩΝ 11
44 ΑΘΗΝΩΝ 12
45 ΑΘΗΝΩΝ 4
46 ΑΘΗΝΩΝ 1 6
52 ΑΘΗΝΩΝ 1
56 ΑΘΗΝΩΝ 1
57 ΑΘΗΝΩΝ 1 5
58 ΑΘΗΝΩΝ 2 4 5
59 ΑΘΗΝΩΝ 1 9
60 ΑΘΗΝΩΝ 2
61 ΑΘΗΝΩΝ 1 6
62 ΑΘΗΝΩΝ 16 8
63 ΑΘΗΝΩΝ 2
65 ΑΘΗΝΩΝ 7
66 ΑΘΗΝΩΝ 1
67 ΑΘΗΝΩΝ 1 7
75 ΑΘΗΝΩΝ 2 1
79 ΑΘΗΝΩΝ 1
85 ΑΘΗΝΩΝ 1
86 ΑΘΗΝΩΝ 8
88 ΑΘΗΝΩΝ 12 6
91 ΑΘΗΝΩΝ 1
93 ΑΘΗΝΩΝ 22
96 ΑΘΗΝΩΝ 16
101 ΑΘΗΝΩΝ 6
102 ΑΘΗΝΩΝ 10
103 ΑΘΗΝΩΝ 8
104 ΑΘΗΝΩΝ 1 3
107 ΑΘΗΝΩΝ 8
109 ΑΘΗΝΩΝ 1
112 ΑΘΗΝΩΝ 1 7
113 ΑΘΗΝΩΝ 19 10
120 ΑΘΗΝΩΝ 11
127 ΑΘΗΝΩΝ 6
128 ΑΘΗΝΩΝ 3 10 8
130 ΑΘΗΝΩΝ 2
132 ΑΘΗΝΩΝ 6
134 ΑΘΗΝΩΝ 1 4
142 ΑΘΗΝΩΝ 8
144 ΑΘΗΝΩΝ 10
145 ΑΘΗΝΩΝ 16 8
152 ΑΘΗΝΩΝ 12
162 ΑΘΗΝΩΝ 1
172 ΑΘΗΝΩΝ 4
173 ΑΘΗΝΩΝ 1 7
174 ΑΘΗΝΩΝ 4
1 ΒΥΡΩΝΑ 21
3 ΒΥΡΩΝΑ 21
5 ΒΥΡΩΝΑ 11
6 ΒΥΡΩΝΑ 14
7 ΒΥΡΩΝΑ 13
9 ΒΥΡΩΝΑ 17
10 ΒΥΡΩΝΑ 3
11 ΒΥΡΩΝΑ 12
2 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 3 11
4 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2 7
5 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 7
9 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 1 11 4
11 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 1 13 4
12 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 8
16 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 1 32
2 ΔΑΦΝΗΣ 14
4 ΔΑΦΝΗΣ 8
5 ΔΑΦΝΗΣ 8
9 ΔΑΦΝΗΣ 16
2 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 18
4 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 22
5 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 8
6 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 8
8 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 16
12 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 21
19 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2
1 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 19
2 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 5 88
3 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 6
6 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 17
7 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 16
8 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 7
12 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 7
13 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 10
15 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 14
17 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 8
21 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 8
1 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 16
2 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 16
4 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 10
6 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 8
7 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 11
2 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 7 2
3 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 14
5 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 1 16 8
6 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 1 7 5
7 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 10
8 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 5 8
1 Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 1
2 Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 2 10

 

Τα στοιχεία έχουν επεξεργαστεί Ρέππα Ντ./Μιλτσακάκης Μιχ.

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Εκπαιδευτική  Παρέμβαση/Α΄ συλλόγου Αθηνών, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης

Τα λειτουργικά κενά στη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά


 

2 Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 200 ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

  2. Μιας και λέτε πολλά, πείτε μας και πόσες ώρες από κάθε ειδικότητα πραγματοποιούνται από δασκάλους στην Α’ Αθήνας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...