Home / HEADER-NEWS / Ποτέ δεν είπαμε ότι θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές. Εκ του πονηρού όσοι το λένε. Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός

Ποτέ δεν είπαμε ότι θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές. Εκ του πονηρού όσοι το λένε. Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός

Δημοσιεύτηκε: 1:47 μμ Σεπτέμβριος 3rd, 2017  


«Όποιοι λένε ότι εμείς είπαμε πως θα καταργηθούν οι εξετάσεις, το κάνουν εκ του πονηρού»

Στις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στην Παιδεία αναφέρεται ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ της Κυριακής», τονίζοντας ότι «η Παιδεία για την κυβέρνηση αυτή, είναι προτεραιότητα και ως προς τη βελτίωση της και ως προς την οικονομική στήριξή της».

Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει «βαθιά πεπεισμένος ότι το σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης, με τρόπο τέτοιο που να παίξει ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο». Όπως εξηγεί, παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, η Γ’ Λυκείου δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο και ότι μετά τον Μάρτιο ελάχιστοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο.

«Γι’ αυτό κι εμείς λέμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα των Πανελλαδικών θα καταργηθεί. Όποιοι λένε ότι εμείς είπαμε πως θα καταργηθούν οι εξετάσεις, το κάνουν εκ του πονηρού μιας και γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σύστημα χωρίς εξετάσεις», υπογραμμίζει.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η κριτική έχει εστιαστεί στην εξέταση του Ιανουαρίου, ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι το υπουργείο προτείνει ο βαθμός του Ιανουαρίου να «μετράει» μόνο όταν βελτιώνει τον βαθμό του Ιουνίου. «Όλα αυτά είναι σαφέστατα. Ο εστιασμός της κριτικής μόνο σε αυτό το σημείο είναι βολικό άλλοθι, μιας και πολλοί δεν θέλουν να εμπλακούν στη συζήτηση για το Λύκειο και τη νέα δομή μαθημάτων. Και δεν το θέλουν γιατί γνωρίζουν ότι τότε θα αναγκαστούν να αναγνωρίσουν πως το σχέδιο μας ανοίγει τη μοναδική στις σημερινές συνθήκες προοπτική για την αναβάθμιση του Λυκείου» αναφέρει.

Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει εξασφαλιστεί και σχολιάζει ότι το κλίμα της αγωνίας που υπάρχει στην κοινωνία για το «πρώτο κουδούνι» «είναι απόδειξη παταγώδους αποτυχίας των προηγούμενων κυβερνήσεων». Ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «κανείς δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο, κανείς δεν διαβάζει καλοπροαίρετα όσα ανακοινώσαμε και όλοι θέλουν με ατάκες να κάνουν πολιτική».

Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός:

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου ώστε να οδηγηθούμε στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε, οι μαθητές θα έχουν λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες και το εθνικό απολυτήριο είναι αυτό που θα ορίζει την κατανομή των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τι έλεγε ο κος Γαβρόγλου

«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν την Παιδεία», αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου και υπογραμμίζει: «Είναι αξιοσημείωτο ότι καταχειροκροτήθηκε όταν αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που θα ανακοινώσουμε στο τέλος Ιουνίου για το λύκειο. Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, που είναι εξαιρετικά προβληματικές. Θέλουμε σε τρία χρόνια να μπαίνει κανείς με το βαθμό του απολυτηρίου, δίχως άγχος, έχοντας αποκτήσει σοβαρές γνώσεις από το λύκειο. Προχωράμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σε ακόμα μια του συνέντευξη αυτή τη φορά στην “Ελευθερία του Τύπου της Κυριακής” και τη δημοσιογράφο Μάρνυ Παπαματθαίου, ο υπουργός δήλωσε την αναγκαιότητα της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων. Μάλιστα ο Κώστας Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες. Στόχος είναι οι πανελλαδικές να αντικατασταθούν από ένα αναβαθμισμένο εθνικό απολυτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...