Home / Featured / Πολλά τα παράπονα για την μη αποδοχή της έκπτωσης 50% από ακτοπλοϊκές εταιρείες

Πολλά τα παράπονα για την μη αποδοχή της έκπτωσης 50% από ακτοπλοϊκές εταιρείες

Δημοσιεύτηκε: 10:10 μμ Σεπτέμβριος 10th, 2017  


To xenesglosses.eu έχει δεχθεί μηνύματα από αναπληρωτές που αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα κεντρικά εκδοτήρια κάποιων ακτοπλοϊκών εταιρειών που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου αλλά τελικά δεν λαμβάνουν έκπτωση 50% σε εισιτήρια αναπληρωτών αλλά και στα εισιτήρια για τα οχήματα καθώς η τελευταία οδηγία / συμφωνία των δύο συναρμόδιων υπουργείων έφτασε αργά, την αποδέχονται, αλλά δεν πρόλαβαν να… συντονίσουν τα λογισμικά τους συστήματα.  Άλλες εταιρείες λένε ότι για το αυτοκίνητο ισχύει μόνο για ορισμένες γραμμές.

  • Για το τελευταίο (μόνο ορισμένες γραμμές) το υπουργείο ανέφερε στο Δελτίο Τύπου:

«Η επιδότηση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το νησί – έδρα του νομού στον οποίο διορίζονται, αλλά και τη μετακίνηση στο νησί που τοποθετούνται»).

To xenesglosses.eu έχει λάβει παράπονα για συγκεκριμένες εταιρείες (όχι όλες)

παράπονα αναπληρωτών:

  1. Συνάδελφοι, οι εταιρείες …. (2 εταιρείες) δεν κάνουν την έκπτωση 50% για τα οχήματα. Το διαπίστωσα ο ίδιος πριν λίγο προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία των προαναφερόμενων εταιρειών στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να βγάλω εισιτήριο για Σαντορίνη. Από Δευτέρα – λένε – που θα έχει εκπνεύσει(!) η συμφωνία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, θα ξέρουν σίγουρα…!!!
    Αποδέχονται καταρχήν τη συμφωνία με το υπουργείο, αλλά δεν πρόλαβαν να… συντονίσουν τα λογισμικά τους συστήματα. Αντίθετα, π.χ. η ….. (μία εταιρεία) δεν είχε τέτοιο πρόβλημα.
  2. Αυτό ακριβώς είπαν (το παραπάνω) και σε εμάς που ταξιδέψαμε με τη …………….. (1 εταιρεία).
  3. Εμένα δεν δέχτηκαν από Σύρο με την ίδια εταιρία ……… να μου κάνουν την έκπτωση.
  4. Τζίφος με την έκπτωση στα ακτοπλοικά. Για το αυτοκίνητο ισχύει μόνο για ορισμένες γραμμές. Δεν ισχύει έκπτωση για τα παιδιά των αναπληρωτών. Το αποτέλεσμα..Χίο Πάτμο με τρία παιδια και το αυτοκίνητο 170 ευρώ. Καλή αρχή…
  5. Η …….. (μία εταιρεία) αρνήθηκε και την έκπτωση στο εισιτήριο των εκπαιδευτικών..οχι απλά σε αυτοκίνητα. Πληθώρα αναπληρωτών που ταξιδέψαμε με αφετηρία τη Σύρο μπορούμε να παραθέσουμε ως τεκμήρια αυτού φωτογραφίες των εισιτηρίων μας.
  6. Να λέμε και τα καλά… Πάντως σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν την έκπτωση και μάλιστα μια κοπέλα είχε αναφέρει ότι έκλεισε για το όχημά της ολόκληρο εισιτήριο (πριν βγει η σημείωση οτι ισχύει ΚΑΙ για τα οχήματα) και ενημερώθηκε από την εταιρία να πάει στα γκισέ φτάνοντας στον προορισμό της για να την αποζημιώσουν. Εγώ από Χίο είχα έκπτωση και για το δικό μου και για το όχημα με την …………………. Στο πρακτορείο είχαν ένα θέμα επειδή ήταν μετά τις 6 το απόγευμα κι έφευγα το ίδιο βράδυ αλλά επικοινώνησα η ίδια με τα γραφεία της …………………….. και διευθέτησαν οι ίδιοι το ζήτημα. Και μάλιστα ήταν ευγενικοί και εξυπηρετικότατοι.
  7. Εμένα σήμερα το πρωι στη Σύρο με κατευθυνση τη Σαντορίνη μέσω Μυκόνου, μου έκαναν έκπτωση στη ……………………. (1 εταιρεία) αφού πρωτα επικοινώνησαν τηλεφωνικά και άνοιξε στο σύστημα η έκπτωση. Στη …………………. (1 άλλη εταιρεία) δεν έδιναν έκπτωση.
  8. Από Σύρο, πρακτορείο αρνήθηκε να μου κάνει έκπτωση στο αυτοκίνητο με το πλοίο ………………… με προορισμό τον Πειραιά. Επέμεναν, πως δικαιούμαι έκπτωση μόνο στο ατομικό, σύμφωνα με την εταιρεία.
  9.  Η ………………………… δεν έκανε την έκπτωση ούτε για απλή επιβίβαση χωρίς αυτοκίνητο.

xenesglosses.eu

Πρόβλημα και με την στέγαση των εκπαιδευτικών. Δύσκολο το ξεκίνημα στα νησιά

Ενοίκια ως και 500 ευρώ για “δωματιάκια” ζητάνε στη Σαντορίνη από αναπληρωτές! Γιατί δεν τηρούν τη νέα νομοθεσία για τους ΟΤΑ;

 

 


 

4 Σχόλια

  1. Για τους μόνιμους ποτέ τίποτα. Ούτε έκπτωση ουτε σίτιση. Οι αναπληρωτές παίρνουν παραπανω χρήματα παίρνουν και επίδομα ΟΑΕΔ.

  2. Καταντάει γελοίο! Αν φοβάστε την δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση, απλά μη τα δημοσιεύετε.. Αυτό είναι κατάντια

    • Η καταγγελίες υπάρχουν αφορούν 2 εταιρείες που αν και ήταν στο πρόγραμμα κάνανε τα δικά τους, είμαστε οι μοναδικοί που το αναδείξαμε, αλλά δεν σκοπεύουμε να φάμε και μήνυση. Αν παρακολουθείτε κοινωνικά δίκτυα εκπαιδευτικών μπορείτε να τις δείτε είναι παντού τα παράπονα. Αν θα τα δημοσιεύαμε θα έπρεπε να δημοσιεύσουμε και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τα έστειλαν και δεν έχουμε την έγκριση τους.

      • Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία (και καλά κάνατε) για τα νησιά που δεν έχουν φθηνά σπίτια. Βέβαια το πήγατε ένα βήμα πιο πέρα, διαγράφοντας στοιχεία (δεν αναφέρομαι μόνο στο όνομα) ακόμα και σε έγγραφα δημοσιευμένα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Δικαίωμα σας, εσείς έχετε το μαχαίρι εσείς και το καρπούζι

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...