Home / HEADER-NEWS / Ποιο είναι το σχέδιό σας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τον θεσμό των σχολικών συμβούλων;

Ποιο είναι το σχέδιό σας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τον θεσμό των σχολικών συμβούλων;

Δημοσιεύτηκε: 5:58 μμ Σεπτέμβριος 4th, 2017  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ποιο είναι το σχέδιό σας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τον θεσμό των σχολικών συμβούλων;»

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, και οι Αναπληρωτές Τομεάρχες κ.κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας και Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, συνυπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και το μέλλον του θεσμού των σχολικών συμβούλων.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Στις 28/8/2017, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλώσατε σχετικά με τον θεσμικό ρόλο των σχολικών συμβούλων και το σύστημα επιμορφώσεων εν γένει: «…τώρα όλα αυτά που σας είπα δεν μπορούν να σταθούν εάν τυχόν δεν υπάρχει ένα σοβαρό σύστημα επιμόρφωσης και ένα σοβαρό σύστημα υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης. Αυτό που λέγαμε «σχολικοί σύμβουλοι». Θα υπάρχουν πολύ σοβαρές αλλαγές και στα θέματα επιμόρφωσης και στα θέματα επιλογής των σχολικών συμβούλων. Έχουμε επεξεργαστεί αυτά τα σχέδια και είναι μέρος του συνολικού πακέτου.»

Την επομένη, στις 29/8/2017, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ για το ίδιο θέμα δηλώσατε: «Αρχίζουμε με ένα νέο εθνικό σύστημα επιμορφώσεων που θα είναι και δια ζώσης και μέσω των νέων τεχνολογιών. Είναι έτοιμο, θα παρουσιαστεί και στα υπόλοιπα κόμματα, έχουμε νέες δομές εκπαιδευτικής στήριξης που «αντικαθιστούν» τη λειτουργία των Σχολικών Συμβούλων, πολλά στοιχεία παραμένουν τα ίδια αλλά βασικά αντικαθιστούν…»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Ποιο είναι το σχέδιό σας για τον θεσμό των σχολικών συμβούλων;
2. Αναφερθήκατε σε ένα «νέο εθνικό σύστημα επιμορφώσεων». Ποιες είναι οι επιμέρους παράμετροι του συστήματος αυτού;»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...