Home / Featured / Οι πιθανότητες διορισμού από την επετηρίδα της Κύπρου σύμφωνα με τη νέα έκθεση

Οι πιθανότητες διορισμού από την επετηρίδα της Κύπρου σύμφωνα με τη νέα έκθεση

Δημοσιεύτηκε: 9:14 μμ Σεπτέμβριος 20th, 2017  


Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας  της Κύπρου για το 2016 η οποία υποβάλλεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για πληροφόρηση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην έκθεση περιγράφονται οι δραστηριότητες και αποφάσεις της Επιτροπής κατά το υπό ανασκόπηση ημερολογιακό έτος σύμφωνα με το άρθρο 18 των περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων.

Σύμφωνα με την έκθεση κατά την περίοδο 1.1.2016-31.12.2016, η Επιτροπή δέχτηκε συνολικά 6695 αιτήσεις/εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για εγγραφή στους πίνακες διορισίμων (σσ πίνακες που θα διαμορφωθούν μετά από συμμετοχή σε εξετάσεις).

Διευκρινίζεται ότι πρόσωπο, για να περιληφθεί και να παραμείνει στους πίνακες διορισίμων πρέπει να κατέχει τα απαιτούμενα από τις διατάξεις του Νόμου και του σχετικού σχεδίου υπηρεσίας προσόντα για διορισμό και να έχει επιτύχει σε γραπτή εξέταση η οποία θα διεξάγεται από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η πρώτη γραπτή εξέταση θα διεξαχθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017 και Δεκεμβρίου 2017. Η ημερομηνία διεξαγωγής κάθε γραπτής εξέτασης θα ορίζεται με Διάταγμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Κατά το μήνα Φεβρουάριο του 2018 η Επιτροπή θα προβεί στην πρώτη σύνταξη των πινάκων διορισίμων. Συναφώς, διευκρινίζεται ότι από 1.9.2018-31.8.2027, οι κενές θέσεις πρώτου διορισμού θα πληρούνται από την Επιτροπή με το διορισμό των υποψηφίων που έχουν σειρά προτεραιότητας στους πίνακες διοριστέων και στους πίνακες διορισίμων (κατανομή διορισμών κατά 50% από τους πίνακες διοριστέων και κατά 50% από τους πίνακες διορισίμων).

Η μοριοδότηση που θα λαμβάνει ένας υποψήφιος από τη γραπτή εξέταση θα ισχύει για δέκα χρόνια και για να παραμείνει στον πίνακα διορισίμων θα πρέπει να συμμετάσχει σε γραπτή εξέταση το αργότερο δύο έτη πριν από τη λήξη των δέκα ετών από την αμέσως προηγούμενη εγγραφή του σε πίνακα διορισίμων. Νοείται ότι υποψήφιος που θα έχει παρακαθήσει και θα έχει βελτιώσει την μοριοδότηση του στη γραπτή εξέταση μέσα στο πιο πάνω διάστημα θα ικανοποιεί την εν λόγω απαίτηση.

Διευκρινίζεται ότι η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να δέχεται παράλληλα αιτήσεις για εγγραφή στους πίνακες διοριστέων μέχρι την 31.12.2026. Από την 1.9.2027 οι πίνακες διοριστέων θα καταργηθούν και οι διορισμοί θα διενεργούνται με βάση τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων στους
πίνακες διορισίμων.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ 

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΑΘΜΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...