Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 04/08/2021, 03:19


Home / HEADER-NEWS / Περισσότεροι από 20.000 σπουδαστές θα φοιτήσουν σε Δ.Ι.Ε.Κ. στην πρώτη τους επιλογή

Περισσότεροι από 20.000 σπουδαστές θα φοιτήσουν σε Δ.Ι.Ε.Κ. στην πρώτη τους επιλογή

Δημοσιεύτηκε: 10:58 πμ Σεπτέμβριος 8th, 2017  


Δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη  για τις εγγραφές στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., που ξεκίνησαν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Οι προσπάθειες του Υπουργείου για έγκαιρη και συντονισμένη εκκίνηση των εκπαιδευτικών δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης έχουν ήδη πετύχει, αφού ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές των υποψήφιων καταρτιζομένων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με εξαιρετικά αυξημένη συμμετοχή. Πάνω από 26.000 συμμετοχές οριστικοποιήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και η προσφορά θέσεων κατάρτισης είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Έτσι, περισσότεροι από 20.000 νέοι και νέες θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε ένα Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της χώρας και μάλιστα -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- στην πρώτη τους επιλογή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος κατάρτισης αποτελούν κυβερνητική επιλογή.

Θα συμβουλεύαμε, τέλος, όσους έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να χαρακτηρίσουν τις επιλογές επιχειρησιακού σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας ως πρόχειρες και ανεπαρκείς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μέλλον, για να αποφύγουν τον αυτοδιασυρμό.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως έως και την Πέμπτη 14-09-2017 μέχρι τις 20:00 μ.μ., στα αντίστοιχα ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Σημειώνεται ότι τo ωράριο λειτουργίας των ΔΙΕΚ είναι 13:00-21:00.

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ καθώς υπάρχει μεγάλο πλήθος επιλαχόντων υποψηφίων Θα ακολουθήσει ανακοίνωση καταστάσεων με ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ από 18 Σεπτεμβρίου 2017 με συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων από τους επιλαχόντες υποψήφιους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.

Κατά την πρώτη ημέρα εγγραφών Πέμπτη 7/9/2017 παρακαλούνται θερμά και όταν αυτό είναι δυνατόν, να προσέρχονται για εγγραφή, μόνο οι επιτυχόντες με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Κ.

Ταχυδρομικές διευθύνσεις και τηλέφωνα των κατά τόπους ΙΕΚ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...