Home / HEADER-NEWS / Πάνω από 120 εκπαιδευτικοί εξευτελίζονται. Κοιμούνται στην παραλία σε sleeping bags

Πάνω από 120 εκπαιδευτικοί εξευτελίζονται. Κοιμούνται στην παραλία σε sleeping bags

Δημοσιεύτηκε: 11:13 μμ Σεπτέμβριος 12th, 2017  


Δήλωση του Προέδρου της ΟΛΜΕ Νίκου Παπαχρήστου για τα γεγονότα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να καταρρεύσει πλήρως η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργού Παιδείας στο ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών. Τα όσα συνέβησαν στη Μύκονο και στη Σαντορίνη το βράδυ της Κυριακής 10/9/2017 αποδεικνύουν περίτρανα το πόσο ενδιαφέρεται το Υπουργείο Παιδείας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση γενικότερα.

Πάνω από 120 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που τοποθετήθηκαν στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές κατάλυμα σε μία λογική τιμή, υπήρξε όμως και η αδυναμία να στεγαστούν έστω προσωρινά σε ξενοδοχεία, λόγω της μεγάλης τουριστικής ζήτησης.

Εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 750 – 800 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν από 400 έως 500 ευρώ τοι μήνα για καταλύματα που πολύ απέχουν από το να χαρακτηριστούν οικείες.

Είναι προφανές ότι το πιο αδύνατο κομμάτι του εκπαιδευτικού κλάδου πλήττεται από την αδιαφορία της κυβέρνησης στο ζήτημα της στέγασής τους ιδιαίτερα στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και συνακόλουθα με μεγάλο κόστος ζωής. Πρωτοφανές είναι το γεγονός της πραγματοποίησης διαδήλωσης στη Σαντορίνη και της αόριστης υπόσχεσης του Δημάρχου ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί.

Αρνούμαστε τον περαιτέρω εξευτελισμό των συναδέλφων μας και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να κινηθεί άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά.

Τι γράφουν τα Νέα

Σε sleeping bags στις παραλίες της Σαντορίνης και της Μυκόνου αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στα δυο νησιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αιτία για αυτήν την ταλαιπωρία είναι η έλλειψη ξενοδοχείων και δωματίων που ήταν νοικιασμένα, αλλά και το γεγονός ότι για να βρουν ελεύθερο δωμάτιο έπρεπε να πληρώσουν πολύ ακριβά ενοίκια.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που κοιμήθηκαν στις παραλίες, μέσα στα αυτοκίνητά τους, ή έστησαν σκηνές.

Το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 άτομα μέσα σε δύο μέρες για να καλύψει να κενά, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το πού θα κοιμηθούν οι άνθρωποι αυτοί που κλήθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα την τελευταία στιγμή, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.


 

Ένα σχόλιο

  1. Απαράδεκτες συνθήκες! Να φανταστώ ότι οι υπευθυνοανεύθυνοι «πέσαν από τα σύννεφα»..πρώτη φορά ενημερώνονται για τέτοιες συνθήκες εκμετάλλευσης;;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...