Home / Featured / Τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Μαγνησία

Τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Μαγνησία

Δημοσιεύτηκε: 11:09 μμ Σεπτέμβριος 28th, 2017  


Στα 79 ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας εκ των οποίων τα 35 είναι στον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης, ενώ υπάρχουν και ακάλυπτες δεκαπέντε οργανικές θέσεις σε δασκάλους.

Το θέμα τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρουσία του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αργύρη Παπαθανασίου.

Αναφορικά με τις ελλείψεις σε κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως «αγγίζουν τα 79, εκ των οποίων πολλοί είναι δάσκαλοι. Χάνονται καθημερινά δεκάδες διδακτικές ώρες, γιατί το υπουργείο δεν έχει προσλάβει εδώ και 20 ημέρες αναπληρωτές, ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν κενά».

Παρουσιάζοντας πιο αναλυτικά τα στοιχεία είπε πως αυτή τη στιγμή λείπουν εννιά δάσκαλοι , πέντε νηπιαγωγοί, οκτώ πληροφορικής, μία αγγλικών, δύο γυμναστές, δύο μουσικοί, τρεις εικαστικών, ένας γερμανικών, τρεις ειδικής αγωγής, αλλά και 35 στην Παράλληλη Στήριξη, όπου το υπουργείο ενέκρινε 55 θέσεις, αλλά καλύφθηκαν οι 25.

Επίσης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση για τη στελέχωση με δασκάλους των δέκα τάξεων υποδοχής για να βοηθιούνται στη διδασκαλία τους οι αλλοδαποί οι οποίοι έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Ο κ. Μούσιος ανέφερε πως φέτος για πρώτη φορά από το 1961 δεν πραγματοποιήθηκε κανένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού πανελλαδικά, ενώ με τις ελάχιστες μεταθέσεις που έγιναν, έχουμε στη Μαγνησία για πρώτη φορά οργανικά κενά, πιο συγκεκριμένα δεκαπέντε για δασκάλους, δύο για νηπιαγωγούς, ένα για μουσική και τρία για την ειδική αγωγή.

Ο κ. Παπαθανασίου ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχολιάζοντας τη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, είπε πως ισχύει το ρητό «κάθε πέρσι και καλύτερα», αφού και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά κενά εκπαιδευτικών που παραμένουν ακόμη και τώρα, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός, υφίστανται και πολλά προβλήματα στη στέγαση των σχολείων».

Ο ίδιος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για το νέο προεδρικό διάταγμα που είναι σε ισχύ λέγοντας πως το υπουργείο αντιμετωπίζει πολύ λογιστικά τα πράγματα θέλοντας να κόψει το εκπαιδευτικό προσωπικό που πιστεύει ότι περισσεύει και να το μετακινήσει αλλού.

Αναφερόμενος μάλιστα στις αλλαγές στο Λύκειο, αλλά και στον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, υπογράμμισε πως θέλουν να αποφοιτούν καταρτισμένοι νέοι, που θα αναγκάζονται να αλλάζουν τις δουλειές, τη μία μετά την άλλη».

Στο μεταξύ οι σύλλογοι δασκάλων βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ενόψει κινητοποιήσεων μαζί με τους καθηγητές. Και πολλά για το θέμα των κινητοποιήσεων θα κριθούν τον Οκτώβριο.

πηγή: e-thessalia


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...