Home / HEADER-NEWS / Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών. Η προσευχή στα σχολεία κατάλοιπο της αντίληψης «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών»

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών. Η προσευχή στα σχολεία κατάλοιπο της αντίληψης «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών»

Δημοσιεύτηκε: 11:51 μμ Σεπτέμβριος 23rd, 2017  


Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή ότι η σχολική προσευχή είναι «κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών»» ενώ τονίζει πως υπάρχει η ανάγκη «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά». 

«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών.

Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης.

Στην ίδια συνέντευξη, τέλος, ο κ. Πουλάκης παίρνει αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας και ειδικότερα για την προτροπή του να πάνε άφοβα οι πολίτες για μπάνιο – θέση για την οποία στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη – λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μπάνιο καθώς υπάρχει η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...