Τελευταία Νέα

Wednesday, 05/23/18, 18:14Έως 1500 τα κενά στη Δευτεροβάθμια και μείωση τους με αλχημικές μεθοδεύσεις

Δημοσιεύτηκε:

8:00 μμ Σεπτέμβριος 9th, 2017
Μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τα κενά στη Β/θμια Εκπ/ση υπολογίζονται σε 1.000 με 1.500.
Ο ακριβή αριθμός δεν είναι γνωστός γιατί δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ.
Το Υπουργείο Παιδείας, με αλχημικές μεθοδεύσεις, επιχειρεί να μειώσει τον αριθμό αυτό για να περιορίσει τα κενά σε εκπαιδευτικούς.
Στα Γυμνάσια γίνονται απαράδεκτες συγχωνεύσεις τμημάτων στις ξένες γλώσσες και εκατοντάδες μαθητές υποχρεώνονται να διδαχθούν διαφορετική δεύτερη ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχθηκαν στο Δημοτικό.
Δεν έχουν γίνει σκοπίμως οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας και οι συνάδελφοι αυτοί, οι οποίοι θα αποσπαστούν στο τέλος Σεπτέμβρη, πλασματικά παρουσιάζονται ότι έχουν αναλάβει ωρολόγιο πρόγραμμα.
Επίσης, δεν έχουν μεταταγεί από τη Β/θμια στην Γ/θμια Εκπ/ση 400 εκπαιδευτικοί οι οποίοι πρόκειται να μεταταγούν ως ΕΔΙΠ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί πλασματικά παρουσιάζονται να υπηρετούν στη Β/θμια Εκπ/ση και να έχουν αναλάβει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, ενώ η διαδικασία μετάταξής τους έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η τυπική επικύρωση, που θα γίνει στο τέλος Σεπτέμβρη.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με διάφορα τερτίπια επιχειρεί να μειώσει τα κενά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επόμενος στόχος η μείωση ωραρίου χωρίς μείωση αποδοχών

Νίκος Παπαχρήστου

Πρόεδρος ΟΛΜΕ

……………………………..

Συνάδελφοι, τα σχολεία ανοίγουν και ένα ακόμα σχολικό έτος ξεκινά με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Για άλλη μία φορά κανένας νέος συνάδελφος δε θα περάσει το κατώφλι του σχολείου ως μόνιμος εκπαιδευτικός, αφού η πολιτική των μηδενικών διορισμών καλά κρατεί. Συνακόλουθα, οι ελάχιστες μεταθέσεις και οι μειωμένες αποσπάσεις εγκλωβίζουν, για ακόμα μία χρονιά, μεγάλο αριθμό συναδέλφων, μακριά από τις οικογένειές τους. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές, και πάλι, καλούνται να καλύψουν τα μεγάλα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με μισθούς πείνας.

Η χρηματοδότηση των σχολείων παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, μειωμένη κατά 40% σε σχέση με την προ μνημονίου περίοδο. Ο εξοπλισμός των σχολείων απαξιώνεται βαθμιαία και δεν αναβαθμίζεται. Το πρόγραμμα για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων καρκινοβατεί.
Οι μαθητές, ιδιαίτερα των περιοχών που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση, μεταφέρουν τα προβλήματά τους στο σχολείο και η διδασκαλία γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη υπόθεση. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν και πάλι χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών.
Ιδιαίτερα στρέφω τη σκέψη μου προς τους συναδέλφους που παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, λόγω της απαράδεκτης πολιτικής του Υπουργού Παιδείας στο ζήτημα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων.
Η Ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα πάλεψε, για να αυξηθεί ο αριθμός των αποσπάσεων. Πιστεύω ότι χωρίς τις ενέργειες και τις πιέσεις της ΟΛΜΕ και των αιρετών του ΚΥΣΔΕ ο αριθμός των αποσπασθέντων θα ήταν ακόμα μικρότερος. Για την ΟΛΜΕ το ζήτημα των αποσπάσεων δεν έχει λήξει και θα τεθεί μαζί με όλα τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο, στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στις 14 Σεπτεμβρίου.
Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά.
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
          

     

Ένα σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ (ΠΕ16.01) ΕΙΝΑΙ 80 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δικαστικές προσφυγές

Μιλώντας για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών στο ραδιόφωνο 24/7 ο ...

Μοιράσου!