Home / Featured / Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Δημοσιεύτηκε: 8:10 μμ Σεπτέμβριος 19th, 2017  


Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα.

Η σημασία της αποτελεσματικής οργάνωσης και διοίκησης σχολικών μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών συστημάτων έχει πολλαπλασιαστεί κατά τα τελευταία 25-30 χρόνια. Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές είναι συνεχείς και ραγδαίες και ταυτόχρονα οι απαιτήσεις για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μεγαλύτερες από ποτέ, η ανάγκη για προετοιμασία κατάλληλων διοικητικών στελεχών έχει φτάσει στο υψηλότερο της σημείο. Η αναγνώριση της σημασίας της αποτελεσματικής σχολικής ηγεσίας είναι πλέον καθολική από ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και γονείς. Πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα στο εξωτερικό καταδεικνύουν πως η ηγεσία σχολικής μονάδας είναι ο δεύτερος σχολικός παράγοντας σε θετική επίδραση στα αποτελέσματα μαθητών.

Ο σχολικός ηγέτης του σήμερα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στο δύσκολο έργο του χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Χρήσιμη μεν η επαγγελματική εμπειρία αλλά εξίσου χρήσιμη είναι και η θεωρητική/επιστημονική κατάρτιση. Το εξ’αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Διοίκηση Σχολικών Μονάδων έχει ως στόχο να βοηθήσει τους τωρινούς αλλά και μελλοντικούς σχολικούς ηγέτες στην προσπάθεια τους για αποτελεσματική διοίκηση σχολείου. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να εξοπλίσει τους φοιτητές με ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων όσον αφορά τη θεωρία και την πρακτική της εκπαιδευτικής διοίκησης και της εκπαιδευτικής ηγεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή του προγράμματος μπορείτε είτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.frederick.edu.gr) είτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Πανεπιστημίου στην Αθήνα στα τηλέφωνα 210-3311288 & 210-3828000.

Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...