Home / Featured / Τι έγινε πέρσι με τις προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι 30/9. Τι γίνεται φέτος

Τι έγινε πέρσι με τις προσλήψεις αναπληρωτών μέχρι 30/9. Τι γίνεται φέτος

Δημοσιεύτηκε: 12:25 μμ Σεπτέμβριος 30th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δυναμικά ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδεία τις προσλήψεις αναπληρωτών για το 2017-18 ωστόσο έχει καθυστερήσει η επόμενη φάση προσλήψεων που όπως όλα δείχνουν θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Αν συγκρίνουμε την περσινή χρονιά με τη φετινή θα διαπιστώσει κανείς ότι αυτό που άλλαξε φέτος είναι ότι έγιναν μαζικά οι προσλήψεις ενώ πέρσι έγιναν μέχρι τις 30/9 πολλές προσλήψεις σποραδικά.

Πέρσι μέχρι και τις 30/9 έγιναν συνολικά 12.003 προσλήψεις αναπληρωτών ενώ φέτος το αντίστοιχο νούμερο είναι 13.363. Οπότε δεν παρατηρείται ριζική διαφοροποίηση στα νούμερα που είναι αυξημένα κατά 11% συνολικά.

Αν πάμε στην Ειδική Αγωγή πέρσι μέχρι και τέλη Οκτωβρίου του 2016 είχαν γίνει 2808 προσλήψεις στην Α/θμια και 1.735 στη Β/θμια. Οι επόμενες προσλήψεις έγιναν αρχές Νοεμβρίου για Παράλληλη και Τέλη Νοεμβρίου για ΣΜΕΑ. Σύνολο: 4543 προσλήψεις μέχρι και Οκτώβριο. Τον περσινό Νοέμβριο έγιναν άλλες 1.688 συνολικά προσλήψεις εκπαιδευτικών

Φέτος μέσα στο Σεπτέμβριο έγιναν 3489 προσλήψεις για Α/θμια Ειδική και 2094.

Οπότε η αύξηση είναι σημαντική καθώς φέτος οι προσλήψεις του Σεπτεμβρίου είναι αυξημένες από αυτές του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου κατά 1040, αφού το φετινό άθροισμα είναι 5.583.

Με δεδομένο ότι στην Ειδική αγωγή τα κενά δεν αλλάζουν ριζικά ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που να επιθυμούν στο Υπουργείο επόμενη φάση αρχές Νοεμβρίου με δεδομένο ότι οι φετινές προσλήψεις είναι ήδη αυξημένες κατά 1040 συγκριτικά με αυτές που έγιναν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2016.

Γενικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια αύξηση προσλήψεων γενικά – αν και σε κάποιες ειδικότητες έχουμε μείωση – συγκριτικά με πέρσι με τη διαφορά ότι φέτος έχουμε πολλές προσλήψεις σε λίγες φάσεις, μια τακτική που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει φέτος το Υπουργείο.

Στη Δευτεροβάθμια γενικής εκπαίδευσης όπως είχαμε τονίσει με άρθρο μας οι προσλήψεις ήταν κάτω του αναμενόμενου και όσο αργεί η β φάση προσλήψεων αγωνιούν οι εκπαιδευτικοί:

Συγκριτικό των προσλήψεων Βθμιας Γενικής Σεπτέμβριος 2016-2017. Καταποντισμός για τη Βθμια!

Δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός προσλήψεων στη Δευτεροβάθμια Γενική


 

16 Σχόλια

  1. ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ…ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΣΑ ΜΟΥΣΙΚΑ.

    • ΑΚΡΙΒΩΣ! ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Α΄ΦΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΕΝΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η Β΄ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝ Η Α΄ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ.
      ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ ΓΙΑ ΤΑΧΑ ΟΜΑΛΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ..

  2. Η εμφανής διαφορα προς τα κάτω ειναι στη βθμια γενικής παιδείας. Η β φάση ειναι ήδη δύο εβδομάδες πίσω. Γίναμε γραφικοί να το λέμε, τα κενά ειναι πολλά στα γυμνάσια -λύκεια, λογικα μιλάμε για 2500 άτομα βαση των περσινών. Ο αρθρογράφος τονίζει τις προσλήψεις ειδικής, δεκτό, υποτιμά τις λιγοστές προσλήψεις γενικής. Δεν το ειδαμε αυτο γραμμένο.

  3. Και στους φιλολόγους οι προσλήψεις είναι λιγότερες αλλά δεν πειράζει, φτάνει που πήραν ειδική αγωγή. Ντροπή τους…αντί να νοιαστούν για το σύνολο των παιδιών κάνουν πολιτικά παιχνίδια με την ειδική αγωγή.

  4. Μονιμος αναπληρωτης

    Μέγας ο προβληματισμός μας!!!
    Αυτόςαφορά αφενός τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και τους γονείς τους και αφετέρου τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Φέτος για πρώτη χρονιά και ελπίζω για τελευταία το Υπουργείο Παιδείας προσέλαβε στις 6/9/17 μόνο 716 αναπληρωτές δευτεροβάθμιας έναντι του υπέρογκου αριθμού των 15200 συνολικά αναπληρωτών που προσλήφθηκαν την ίδια ημέρα!!Προφανώς μιλάμε για πολιτική φιέστα του Υπουργείου που προσέλαβε με χρήματα ΕΣΠΑ τους υπόλοιπους μιας και τους 716 τους προσελαβαν με χρήματα κρατικου προυπολογισμού!Τα κενά στη δευτεροβάθμια είναι πάνω από 2300. Κι ενώ τις προηγούμενες χρονιές μέσα σε 10-15 ημέρες γινόταν και δεύτερη φάση πρόσληψης με τον ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων στην δευτεροβάθμια, φέτος δεν έχουν κάνει ακόμη β φάση (ένα μήνα μετά)και μάλιστα διαμυνύουν πως αυτή η β φάση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου.Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι πως τα παιδιά που φέτος δίνουν πανελλαδικές σε μικρά σχολεία των νησιών αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα να τελειώνουν στο δίωρο μη έχοντας καθηγητές ώστε να κάνουν τα μαθήματά τους και ειδικότερα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.Το παράδοξο μάλιστα είναι πως τα παιδιά του δημοτικού και νηπιαγωγείου τελειώνουν στις 3:00 μιας και τα ολοήμερα πληρώνονται από ΕΣΠΑ ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά -Γυμνάσιο και Λύκειο- τελειώνουν στις 10:00 !!!!Παραθέτω τα εξής νούμερα για την Α φάση προσλήψεων:

    Έτσι οι αναπληρωτές αναμένουν για πρόσληψη άνεργοι τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές είναι στους δρόμους από τις 10:00 χάνοντας τον χρόνο τους
    Το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για εξοικονόμηση των χρημάτων πετώντας στον Καιάδα την εκπαίδευση των παιδιών μας.

  5. Γιατί κορϊδέύετε τον κόσμο; Σας διαβάζουμε εκπαιδευτικοί κυρίως που ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει! Τα νούμερα αφορούν την Αβθμθα και την Ειδικη Αγωγή, οπου για πρωτη φορά «έτρεξαν» τα δεδομενα χρηματα του ΕΣΠΑ νωρις. Στη ΒΘμια τα πράγματα είναι εφιαλτικά! Αν θέλετε να ενημερώσετε σωστά τον κόσμο δώστε στοιχεία προσλήψεων στη βθμια τος δυο τουλάχιστον περασμένες χρονιες ανά ειδικότητα μα δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί!

  6. Το αρθρο εσκεμενα παραπληροφορει. Στη β / βαθμια γενικη οι προσληψεις ειναι πολυ λιγοτερες ως 30/9. Τα κενα αυτα εχουν » θαφτει» απο την επικοινωνιακη καταιγιδα του υπουργειου να δειξει οτι ολα βαινουν καλως. Με την σιωπη σας και με αρθρα οπως αυτα, αντι να ειστε συμμαχοι του εκπαιδευτικου κοσμου και της εκπαιδευσης γενικοτερα, επιλεγετε για τους δικους σας λογους να ταχθητε στο πλευρο του υπουργειου.

  7. στη δευτεροβάθμια γενικής οι προσλήψεις είναι πολύ λιγότερες από πέρυσι ,παρόλο που τα κενά είναι αρκετά η β φάση ακόμα δεν έχει γίνει .. Κανείς όμως δεν το θίγει αυτό ..τα γυμν και λύκεια υπολειτουργούν ,αλλά δεν πειράζει αρκεί που πήραν ειδικής και πρωτοβάθμια ..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...