Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 27/06/2022, 20:32


Home / Featured / Δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών για τις συνθήκες διαβίωσης σε Κυκλάδες και άλλες περιοχές χωρίς προϋποθέσεις στέγασης

Δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών για τις συνθήκες διαβίωσης σε Κυκλάδες και άλλες περιοχές χωρίς προϋποθέσεις στέγασης

Δημοσιεύτηκε: 8:58 μμ Σεπτέμβριος 14th, 2017  


Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Τη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στις Κυκλάδες (Μύκονο / Σαντορίνη) αλλά και άλλες περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης όπως στην Κρήτη (Ρέθυμνο) και ανακοινώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ό,τι δεν θα δηλώσουν ξανά τις συγκεκριμένες περιοχές αφού (όπως λένε) οι κάτοικοι και οι Δήμοι χρειάζονται περισσότερο τον τουρισμό από τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές για τα παιδιά τους.

Οι αναρτήσεις αυτού του τύπου όλο και πληθαίνουν αφού τα ενοίκια για τους αναπληρωτές είναι απλησίαστα και οι συνθήκες στέγασης είναι οι χειρότερες δυνατές  (πολύ μικρά διαμερίσματα με εξωπραγματικά ενοίκια σε μέτρια ή κακή κατάσταση).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περισσότερες Ειδικότητες στα ΔΙΕΚ - Αυξημένες θέσεις για τους υποψήφιους

Οι Δήμοι και το Υπουργείο δεν έχουν δείξει ακόμα το κοινωνικό τους πρόσωπο και οι αναπληρωτές λένε πως νοιώθουν ως τουρίστες στην ίδια τους την χώρα, σε μέρη που πήγαν να διδάξουν και να εργαστούν.

Οι εκπαιδευτικοί συζητάνε έντονα την πιθανότητα να μην ξαναδηλώσουν αυτές τις περιοχές διότι η ταλαιπωρία που έχουν τραβήξει τις τελευταίες ημέρες και η οικονομική αφαίμαξη για σίτιση και στέγαση έχουν ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

Να σημειωθεί ότι πρώτο μισθό οι αναπληρωτές θα λάβουν στις 10/10 και αυτή τη στιγμή έχουν πάνω τους χρήματα από το επίδομα ανεργίας ή και δανεικά.

Όλες οι αλλαγές στη μισθοδοσία αναπληρωτών. Κοινή ημερομηνία πληρωμής, σημεία προσοχής

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...