Home / Featured / Εγκρίθηκε ο οδηγός υλοποίησης για τις ΔΥΕΠ και τη στελέχωσή τους με αναπληρωτές

Εγκρίθηκε ο οδηγός υλοποίησης για τις ΔΥΕΠ και τη στελέχωσή τους με αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 10:27 μμ Σεπτέμβριος 14th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε ο οδηγός υλοποίησης της πράξης για τη δράση «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» υλοποιείται με Δικαιούχο και Κύριο του Έργου την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας του ΥΠΠΕΘ και με Συνδικαιούχους φορείς το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) Διόφαντος και την Αυτοτελή Διεύθυνση Κτηριακής Και Υλικοτεχνικής Υποδομής (ΑΔΙΚΤΥΥΠ).

1.1.  Φυσικό Αντικείμενο της Δράσης

Αντικείμενο της Δράσης αποτελεί η υποστήριξη της ένταξης των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζονται οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), όπως αυτές ορίζονται στην υπ’ αρ. 139654/ΓΔ4/30-08-2017 (2985/τ.Β’/30-08-2017) ΚΥΑ της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών, Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Οργάνωση, λειτουργία, συντονισμός και πρόγραμμα εκπαίδευσης των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), κριτήρια και διαδικασία στελέχωσης των εν λόγω δομών».

Οι Σχολικές Μονάδες εντός των οποίων λειτουργούν ΔΥΕΠ ορίζονται ή/και καταργούνται με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Κύριες ενέργειες της Δράσης είναι:

  • Η υποστήριξη στελέχωσης των ΔΥΕΠ με Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ)
  • Η υποστήριξη στελέχωσης των ΔΥΕΠ με Εκπαιδευτικό Προσωπικό (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ)
  • Η υποστήριξη της υλοποίησης και του συντονισμού της Δράσης
  • Η προβολή και δημοσιότητα Δράσης
  • Η αναπαραγωγή εκπαιδευτικού Υλικού
  • Η προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένων μονάδων προσχολικής ηλικίας εντός δομών φιλοξενίας.

Ο παρόν οδηγός υλοποίησης και εφαρμογής φυσικού αντικειμένου και διαχείρισης οικονομικού αντικειμένου, αφορά στη 2η ενέργεια της Δράσης «Υποστήριξη στελέχωσης των ΔΥΕΠ με Εκπαιδευτικό Προσωπικό (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ)» και σε μέρος της 5ης ενέργειας της Δράσης «Προβολή και Δημοσιότητα Δράσης» (για παράδειγμα δημιουργία, ανατύπωση και διανομή αφισών).

1.2.   Μεθοδολογία υλοποίησης της Δράσης

Η υλοποίηση της Δράσης: «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα», με κωδικό ΟΠΣ: 5002810, πραγματοποιείται σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης, το εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο Δράσης, το Τεχνικό Δελτίο του Έργου 1, την εθνική νομοθεσία, τη νομοθεσία που διέπει τον Ειδικό Λογαριασμό του ΥΠΠΕΘ, τον παρόντα Οδηγό, το Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας της ΕΔ ΕΣΠΑ Παιδείας, καθώς και όλο το κανονιστικό πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων Έργων.

Για την υποστήριξη της λειτουργίας των ΔΥΕΠ προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ΕΒΠ και ΕΕΠ. Οι προσλήψεις γίνονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα όσα ορίζονται στην υπ’ αρ. 139654/ΓΔ4/30-08- 2017 (2985/τ.Β’/30-08-2017) ΚΥΑ της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών, Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Οργάνωση, λειτουργία, συντονισμός και πρόγραμμα εκπαίδευσης των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), κριτήρια και διαδικασία στελέχωσης των εν λόγω δομών».

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί/ΕΒΠ/ΕΕΠ προσλαμβάνονται με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για απασχόληση πλήρους ή μειωμένου ωραρίου. Πέραν της υπ’ αρ. 139654/ΓΔ4/30-08-2017 ΚΥΑ (2985/τ.Β’/30-08-2017) το ΥΠΠΕΘ εκδίδει πρόσθετες οδηγίες/αποφάσεις/εγκυκλίους κ.λπ. για την ομαλή λειτουργία των ΔΥΕΠ και του έργου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΒΠ/ΕΕΠ.

Για την προβολή και δημοσιότητα Δράσης θα δημιουργηθεί, ανατυπωθεί και διανεμηθεί σχετική αφίσα.

Για την υλοποίηση της Δράσης είναι διαθέσιμες όλες οι υπάρχουσες δομές της ΕΔ ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας  του ΥΠΠΕΘ και της Δημόσιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ. Οι ρόλοι και υποχρεώσεις των βασικών εμπλεκόμενων δομών παρουσιάζονται παρακάτω. Περαιτέρω, με την υπ’ αριθ. 1425/07-04-2017 (ΑΔΑ: 71ΓΞ4653ΠΣ-Θ0Γ) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ ορίστηκε Υπεύθυνη της Δράσης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών,  στο Εκπαιδευτικό Σύστημα», με Κωδικό ΟΠΣ 5002810, του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και ‘Ένταξης 2014-2020, η Λαμπρινή Κιουλτζίδη, στέλεχος της Μονάδας Β2 της ΕΔ ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας του ΥΠΠΕΘ.

1.3.  Άξονες Προτεραιότητας και Περιφέρειες

Η Δράση «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» είναι οριζόντια.

Κεφάλαιο 2: Αναλυτική περιγραφή του συστήματος υλοποίησης και του οδηγού οικονομικής διαχείρισης της Δράσης

2.1.  Αντικείμενο

Σκοπός του παρόντος οδηγού είναι η υποστήριξη της υλοποίησης της Δράσης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα», με Κωδικό ΟΠΣ 5002810, του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και ‘Ένταξης 2014-2020 και η παρακολούθηση και διαχείριση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου σχετικά με τη μισθοδοσία των απασχολούμενων στο πλαίσιο της Δράσης, αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΒΠ/ΕΕΠ, και άλλων συμπληρωματικών δράσεων, για το σχολικό έτος 2017-2018. Ενδεικτικά, υλοποιούνται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Η οργάνωση, διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της Δράσης, όπως σύνταξη του Οδηγού υλοποίησης και εφαρμογής φυσικού αντικειμένου και διαχείρισης οικονομικού αντικειμένου σχετικά με τη μισθοδοσία των απασχολούμενων στο πλαίσιο της Δράσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΒΠ/ΕΕΠ κ.λπ.
  • Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων πρόσληψης και σύναψη συμβάσεων από τους Διευθυντές ΔΠΕ/ΔΔΕ, με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς/ΕΒΠ/ΕΕΠ πλήρους ή μειωμένου ωραρίου καθώς και με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς/ΕΒΠ/ΕΕΠ που προσλαμβάνονται μέσω της παρούσας Δράσης και καταβολή των μηνιαίων αποδοχών τους και αποζημιώσεων για το σχολικό έτος 2017-2018.
  • Ο ορισμός καταχωριστών μισθοδοσίας των απασχολούμενων στο πλαίσιο της Δράσης από τους Διευθυντές ΔΠΕ/ΔΔΕ.
  • Η σύνταξη καταστάσεων μισθοδοσίας των απασχολούμενων στο πλαίσιο της Δράσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΒΠ/ΕΕΠ.
  • Ο έλεγχος, η εκκαθάριση των δαπανών και η καταβολή μισθοδοσίας των απασχολούμενων στο πλαίσιο της Δράσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΒΠ/ΕΕΠ (καταστάσεις μισθοδοσίας κλπ).
  • Η σύνταξη, έκδοση και διεκπεραίωση διοικητικών εγγράφων και υποχρεώσεων της ΕΔ ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας του ΥΠΠΕΘ, ως Δικαιούχου του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης.
  • Οι ενέργειες προβολής και δημοσιότητας της Δράσης (αφίσα, ενημερωτικές εγκύκλιοι κ.λπ.).


 

7 Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ…

  2. Είχε κουτί για μουσικούς, θα πρέπει οπωσδήποτε αν προσληφθούν ειδικότητες να είναι και οι ΠΕ16 μέσα.

  3. Ξερετε πότε θα γίνουν προσληψεις στις ΔΥΕΠ;; πληρους ωραριου συντονιστων;;;
    Ευχαριστω κ Κυρικου.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...