Τελευταία Νέα

Wednesday, 05/23/18, 13:57Διευκρινίσεις σχετικά με την αναρρωτική άδεια αναπληρωτών με δυσίατα νοσήματα

Δημοσιεύτηκε:

8:50 μμ Σεπτέμβριος 14th, 2017

Για τη χορήγηση της άδειας των επιπλέον 15 ημερών για τους αναπληρωτές με δυσίατα νοσήματα απαιτείται πιστοποιητικό από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας και το χρονικό διάστημα για το οποίο ισχύει το πιστοποιητικό.

Όπως αναφέρει έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού ως δυσίατα νοσήματα νοούνται αυτά της Υ1/Γ.Π/ 16884/ 12.10.2001 απόφασης της Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας (ΦΕΚ 1386/Β).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συμπλήρωση της απόφασης που αφορά εγγραφές,μετεγγραφές,σχολική ζωή Β/θμιας
          

     

Ένα σχόλιο

  1. Το έγγραφο δεν τεκμηριώνει από ποια νομοθεσία επιβάλλεται πιστοποιητικό από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Νομίζω πρόκειται για αυθαιρεσία. Δηλαδή, αν κάποιος έχει προσληφθεί και διαγνωστεί για πρώτη φορά ότι έχει νεόπλασμα ή φυματίωση, που σύμφωνα με το ΦΕΚ είναι δυσίατα νοσήματα, θα πρέπει εκείνη την ώρα να περάσει ΚΕΠΑ (που όλοι ξέρουμε ότι αυτές οι επιτροπές καθυστερούν); Πλάκα κάνουν μάλλον… Αν η συντάκτρια της οδηγίας είχε στο μυαλό της μόνο διαγνωσμένες από καιρό ασθένειες, αυτό θα έπρεπε να το διευκρινίσει και να ξεκαθαρίσει με ποια αποδεικτικά θα δίνονται οι άδειες για νέα νοσήματα, γιατί δημιουργείται ασάφεια που θα λειτουργήσει εις βάρος όσων έχουν ανάγκη της άδειας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δικαστικές προσφυγές

Μιλώντας για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών στο ραδιόφωνο 24/7 ο ...

Μοιράσου!