Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 27/06/2022, 18:32


Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε: 8:21 πμ Σεπτέμβριος 30th, 2017  


Τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι μεγάλα.

Πέρυσι είχαμε 140 αναπληρωτές γενικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη και φέτος ο αριθμός τους είναι 11.

Στην ειδική αγωγή εγκρίθηκαν οι μισές αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι για την παράλληλη στήριξη» ανέφερε ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας την επίλυση θεμάτων που αφορούν τους μόνιμους διορισμούς και πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι αδιόριστων, αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Μακεδονίας-Θράκης και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, με την οποία συζήτησαν τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι καθηγητές, όπως η ανάγκη διορισμών αναπληρωτών, η έγκριση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, η εξίσωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, τα κενά στα σχολεία κ.ά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

«Τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι μεγάλα. Πέρυσι είχαμε 140 αναπληρωτές γενικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη και φέτος ο αριθμός τους είναι 11. Στην ειδική αγωγή εγκρίθηκαν οι μισές αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι για την παράλληλη στήριξη» ανέφερε ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ, Γιάννης Λαθήρας.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...