Home / HEADER-NEWS / Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο του ΔΟΚΑΣ για κτηριακά θέματα σχολικών μονάδων

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο του ΔΟΚΑΣ για κτηριακά θέματα σχολικών μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 11:36 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2017  


Σητεία 14/09/2017

Αριθ. Πρωτ: 19

 Προς

-Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

-Όλους τους συναδέλφους μας

-ΜΜΕ

– τους συναδέλφους μας

Σύλλογος Εκπ/κων                                                               

Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»                                

Ανδρέα Παπανδρέου

Τηλ. 6976970367

e-mail:  sepes.myson@gmail.com

 

Θέμα: «Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο του ΔΟΚΑΣ για κτηριακά θέματα σχολικών μονάδων»

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:15 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σητείας συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  στις επιτροπές του Δήμου με τον αντιδήμαρχο  ΔΟΚΑΣ κ Λεωνίδα Τερζή. Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης Θοδωρής,  δεν μπόρεσε να παρευρεθεί  και αναμένεται να γίνει αυτό σε επόμενη συνάντηση.

Η θεματολογία αφορούσε το κτηριακό των σχολικών μονάδων του Δήμου. Συγκεκριμένα τέθηκε στη συζήτηση το θέμα της μεταστέγασης του 6ου Νηπιαγωγείου Σητείας το οποίο έχει τεθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις. Πρόταση του Συλλόγου μας είναι να μεταστεγαστεί σε κτηριακή δομή του Δήμου και συγκεκριμένα στον παλιό παιδικό σταθμό «Δελφινάκια» μιας και έχει άριστες υποδομές και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία νηπιαγωγείου. Ο σταθμός βρίσκεται εντός των ορίων της περιφέρειας του 6ου Νηπιαγωγείου και αποτελεί το μόνο χώρο στον οποίο θα μπορεί να γίνει άμεσα η μεταστέγαση. Η απόφαση του δήμου ήταν  να λειτουργήσει παιδικός ξανά εκεί. Ο αντιδήμαρχος αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα και την προτεραιότητα που έχει η μεταστέγαση, μιας  δομής υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και τον άμεσο του χαρακτήρα, έθεσε το ζήτημα της αναβολής λειτουργίας παιδικού στον εν λόγω χώρο και εξεύρεση άλλου χώρου στην πόλη, αφού και ο παιδικός δεν έχει χωροταξικό περιορισμό. 

Αναφορικά με τη στέγαση του παιδικού προτείναμε ως Σύλλογος να στεγαστεί στον χώρο του ΚΕΓΕ ο οποίος έχει παραχωρηθεί για χρήση στον Δήμο. Ακόμα στο ΚΕΓΕ προτείναμε να παραχωρηθεί χώρος γίνει  μεταστέγαση του ειδικού σχολείου. Το κτηριακό ζήτημα του ειδικού σχολείου το έχουμε θέσει διαχρονικά σε όλες τις συναντήσεις με τον Δήμο.  Το κτήριο αυτό μισθώνεται όπως και το 6ο Νηπιαγωγείο με μακρόχρονες μισθώσεις και πρέπει άμεσα να μεταστεγαστεί μιας και είναι το λιγότερο ντροπή για μια πόλη να έχει αυτές τις απαράδεκτες δομές στην ειδική αγωγή. Οι χειρότερες δομές σε όλη την περιφέρεια Κρήτης είναι οι δομές ειδικής αγωγής της πόλης μας και άμεσα πρέπει να δοθεί μια λύση.

Η λύση που προτείναμε είναι η μεταστέγαση στο ΚΕΓΕ, συγκρότημα το οποίο ανήκει πλέον στο Δήμο και η χρηματοδότηση του μπορεί να γίνει από σχετικά κονδύλια ΕΣΠΑ αν χαρακτηριστεί σχολική στέγη. Συνεπώς ο Δήμος απαλλάσσεται από όλα τα μισθώματα αλλά και από έξοδα κτηριακών παρεμβάσεων και αποκτά ένα σχολικό συγκρότημα που με τις απαραίτητες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει φιλικό προς ΑΜΕΑ. Άρα  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια άριστη  και άμεση εναλλακτική λύση έως ότου γίνουν απαλλοτριώσεις και βρεθεί οικόπεδο για ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος.

Ακόμα θέσαμε την ανάγκη δημιουργίας νέου σχολικού συγκροτήματος και οριοθετήσαμε εντός σχεδίου πόλεως, οικόπεδο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν είναι υποθηκευμένο. Είναι το οικόπεδο  του παλαιού σταφιδικού το οποίο  με παραχώρηση στο ΔΗΜΟ και ένταξη στο ΕΣΠΑ για ανέγερση σχολικών κτηρίων μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε άμεσα ένα νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Ο αντιδήμαρχος φάνηκε να συμμερίζεται την αναγκαιότητα μεταστέγασης των δομών ειδικής (ΕΕΕΕΚ και ειδικό)  σε σύγχρονο συγκρότημα και θα το καταθέσει προς διάλογο σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς γονέων αλλά και με τον δήμαρχο ,  τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και άλλους τοπικούς φορείς προκειμένου να αναδείξει ζητήματα όπως τα κτηριακά της περιοχής του Δήμου Σητείας και αναφέρουμε εκτός των προαναφερθέντων πως θα θέσουμε το κτηριακό του δημοτικού- νηπιαγωγείου Παλαικάστρου , δημοτικού σχολείου Σφάκας και νηπιαγωγείου Πισκοκεφάλου όπως και ζητήματα χρηματοδότης και καθαριότητας σχολικών μονάδων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                  Σαντιμπαντάκη Ελένη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...