Τελευταία Νέα

Wednesday, 05/23/18, 18:09Απόφαση σταθμός Ιταλικού δικαστηρίου για εκπαιδευτικούς. Υπέστησαν “υπαρξιακή ζημία”

Δημοσιεύτηκε:

8:53 μμ Σεπτέμβριος 14th, 2017

Πρώτη φορά στα χρονικά δικαστήριο στην Ιταλία αναγνώρισε σε ομάδα εκπαιδευτικών, που απασχολούνταν ως  έκτακτοι υπάλληλοι επί είκοσι χρόνια, ότι υπέστη «υπαρξιακή ζημία».

Οι εκπαιδευτικοί εργάζονταν σε κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης στην περιφέρεια του Τρεβίζο, στον ιταλικό βορρά, ακόμη και για διάστημα μέχρι και είκοσι ετών, παραμένοντας έκτακτοι υπάλληλοι. Λάμβαναν μόνο εννέα ή δέκα μισθούς τον χρόνο και δεν είχαν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις διακοπές τους, αλλά ούτε και να μπορούν να λαμβάνουν, για παράδειγμα, στεγαστικό δάνειο από τις τράπεζες.

Το δικαστήριο του Τρεβίζο απεφάνθη και εκδίκασε αποζημίωση στον καθένα από τους εκπαιδευτικούς, η οποία κυμαίνεται από δέκα μέχρι και δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Η πραγματικότητα αυτή, όπως αναγνώρισε η ιταλική δικαιοσύνη, προκάλεσε μια κατάσταση ψυχολογικής οδύνης, μη επαγγελματικής ικανοποίησης και αδυναμίας, του κάθε εκπαιδευτικού, να προγραμματίσει στοιχειωδώς την ζωή του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, είναι πιθανό η συγκεκριμένη απόφαση να αποτελέσει, στο εξής, δεδικασμένο για παρόμοιες υποθέσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πότε λήγουν τα μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δικαστικές προσφυγές

Μιλώντας για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών στο ραδιόφωνο 24/7 ο ...

Μοιράσου!