Home / Featured / Απαράδεκτο για ένα κράτος δικαίου το καθεστώς των αναπληρωτών

Απαράδεκτο για ένα κράτος δικαίου το καθεστώς των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 7:46 μμ Σεπτέμβριος 21st, 2017  


Το νέο σχολείο πρέπει να οικοδομηθεί γύρω από τον νέο έντυπο λόγο, ανέφερε κατά την ομιλία του στο 3ο περιφερειακό συνέδριο στην Κρήτη, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι σήμερα οι εκπαιδευτικές πληροφορίες δεν λαμβάνονται μόνο από τα σχολικά βιβλία.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την συγχώνευση των ΤΕΙ και την μετατροπή τους σε ανώτατα ιδρύματα, καθώς και με την οργάνωση διετών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που θα υποκαταστήσουν τα ΙΕΚ.

«Οδηγός» θα αποτελέσει η συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με έδρα στο Αιγάλεω.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Παιδείας μίλησε για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και τόνισε πως και φέτος τα σχολεία άνοιξαν κανονικά και στην ώρα τους για δεύτερη συνεχή χρονιά, χάρις στον συντονισμό του υπουργείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στόχος του υπουργείου ήταν η επιστροφή στην κανονικότητα για 13.233 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και περισσότερους από 1.000.000 μαθητές.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις, είπε πως η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να είναι μόνο αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου αλλά και του κράτους. Θα πρέπει να περιλαμβάνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, την αξιολόγηση της πολιτείας την αξιολόγηση των σχολείων και την αυτοαξιολόγηση των στελεχών.

Αναφερόμενος στο θέμα των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, το χαρακτήρισε «απαράδεκτο για ένα κράτος δικαίου».

ΑΠΕ ΜΠΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...