Home / HEADER-NEWS / Άμεση πλήρωση όλων των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων του νομού Αργολίδας

Άμεση πλήρωση όλων των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων του νομού Αργολίδας

Δημοσιεύτηκε: 7:49 μμ Σεπτέμβριος 22nd, 2017  


ΘΕΜΑ: «Άμεση πλήρωση όλων των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων του νομού Αργολίδας»

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Μετά την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με την οποία προσλήφθηκαν στο νομό Αργολίδας 19 συνάδελφοι ΠΕ70 και 9 ΠΕ60 (εκτός από τις ειδικότητες), παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις στις σχολικές μονάδες του νομού μας τόσο σε πρωινά τμήματα, κυρίως στην περιοχή της Ερμιονίδας, όσο και σε ολοήμερα τμήματα Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε όλο το νομό.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Αρχικά, στην Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν προσλήφθηκαν όσοι πραγματικά απαιτούνταν ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα και χωρίς κενά όλες οι σχολικές μονάδες. Ειδικότερα, ενώ η Διεύθυνση Π.Ε. Αργολίδας είχε αιτηθεί 22 ΠΕ70 και 16 ΠΕ60, προσλήφθηκαν τελικώς 19 και 9 συνάδελφοι αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ακολούθησαν συμπληρωματικές προσλήψεις της Α’ φάσης για κάλυψη άμεσων αναγκών και στην Αργολίδα δεν προσλήφθηκε ούτε ένας αναπληρωτής παρ’ ότι σε αυτή τη φάση είχαμε ζητήσει 18 ΠΕ70 (προστιθέμενα τα κενά ολοήμερων ολιγοθεσίων Δ.Σ. και έκτακτα κενά που προέκυψαν) και 8 ΠΕ60, ενώ αντιθέτως σε άλλους νομούς της περιφέρειάς σας προσλήφθηκε μεγάλος αριθμός αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή τα κενά στο νομό μας είναι τα εξής:

ΠΡΩΪΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Δ.Σ.: 11 κενά ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ Δ.Σ. : 7 κενά ΟΛΟΗΜΕΡΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ: 8 κενά
1 στο 4ο Δ.Σ. Ναυπλίου Δ.Σ. Αραχναίου 3ο  Ναυπλίου
1 στο Δ.Σ. Ιρίων Δ.Σ. Ιρίων 4ο  Ναυπλίου
1 στο Δ.Σ. Αραχναίου Δ.Σ. Σκαφιδακίου Δρεπάνου
2 στο 4ο Δ.Σ. Άργους Δ.Σ. Αγριλίτσας Νέας  Επιδαύρου
1 στο 2ο  Δ.Σ. Κρανιδίου Δ.Σ. Αχλαδοκάμπου 1ο  Ερμιόνης
1 στο Δ.Σ. Διδύμων                 Δ.Σ. Νέας Επιδαύρου Κοιλάδας
1 στο Δ.Σ. Κοιλάδας Δ.Σ. Δήμαινας 1ο  Κρανιδίου
2 στο Δ.Σ. Ηλιοκάστρου   1ο  Πορτοχελίου
1 στο Δ.Σ. Λυρκείας    
ΣΥΝΟΛΟ ΠΕ 70: 18 κενά ΣΥΝΟΛΟ ΠΕ60: 8 κενά

 

Δυστυχώς, γίνομαι καθημερινά δέκτης πολλών παραπόνων από συναδέλφους εκπαιδευτικούς που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κατάστασης αλλά και από γονείς οι οποίοι απαιτούν να χωριστούν τα τμήματα όπως προβλέπει ο νόμος, να σταματήσουν οι πρόωρες αποχωρήσεις λόγω έλλειψης ειδικοτήτων και να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα στα σχολεία των παιδιών τους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα οι αιρετοί του νομού με τον Διευθυντή ΠΕ Αργολίδας, μας γνωστοποίησε τις προθέσεις του ώστε να δοθεί προσωρινή λύση (έως τη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών) στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας. Η λύση λοιπόν που πρότεινε είναι να μετακινήσει την ερχόμενη εβδομάδα 6 μόνιμους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 από πολυθέσια σχολεία του Άργους και του Ναυπλίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων της Ερμιονίδας.

Όπως καταλαβαίνετε μία τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στους μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα αναγκαστούν να μετακινούνται μιάμιση ώρα μακριά από την οργανική τους θέση!!

Σας ζητώ:

  1. Να παρέμβετε για τη μη μετακίνηση μόνιμων εκπαιδευτικών μακριά από την οργανική τους θέση.
  2. Να εισηγηθείτε στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΠΕΘ για άμεσες συμπληρωματικές προσλήψεις έκτακτων αναγκών ή την επίσπευση της Β’ φάσης προσλήψεων.
  3. Να μην αλλοιώσετε τα κενά που θα αιτηθεί η Διεύθυνση ΠΕ Αργολίδας για την επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, κατά την πάγια τακτική όλων των περιφερειακών Διευθυντών, καθώς όπως διαπιστώνετε τέτοιου είδους εξοικονομήσεις δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κατσούρης

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αργολίδας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...