Home / HEADER-NEWS / Με αφορμή  τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα παιδείας

Με αφορμή  τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:21 πμ Σεπτέμβριος 22nd, 2017  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

22-9-2017

Με αφορμή  τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα παιδείας

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών με αφορμή  τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης  δηλώνουν ότι δεν εκπλήσσονται από τις απόψεις που κατέθεσε για τα θέματα παιδείας, μιας και είναι  γνωστές και ξεκάθαρες χρόνια τώρα.

Οι νεοφιλελεύθερες θέσεις της συντηρητικής παράταξης είναι ίδιες από την εποχή του Σουφλιά με τις εξετάσεις από την Ε΄ δημοτικού, αλλά και με τα έργα και τις ημέρες του Αρβανιτόπουλου με τις  καταργήσεις σχολείων, τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τις μετακινήσεις  από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και την «αριστεία» που επικαλούνταν. Είναι οι ίδιες με τις αντιλήψεις της Διαμαντοπούλου και αυτών που βλέπουν την Παιδεία  όχι σαν ένα δημόσιο αγαθό, αλλά σαν ένα προνόμιο για τους λίγους, που θα γίνει εργαλείο στα χέρια τους για μεγαλύτερες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε θετικά την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας την οποία και προσυπογράφουμε, όπως καλούμε να κάνουν και όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις. Γνωρίζετε ότι πολλές φορές έχουμε δημόσια συγκρουστεί σκληρά με την εν λόγω παράταξη για πολλά θέματα, όπως και ότι υπάρχουν διαφορές  ιδεολογικές στην αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων για την παιδεία, αλλά αυτό μας δίνει και το δικαίωμα να συντασσόμαστε με αυτούς που εκφράζουν την αγωνία μας για το μέλλον της παρεχόμενης παιδείας στον τόπο μας. Περιμένουμε όμως η σχετική ανακοίνωσή της ΔΑΚΕ  να στηριχθεί και έμπρακτα από τα στελέχη της με την παραίτησή τους από όλες τις κομματικές θέσεις και όργανα της Ν.Δ.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...