Home / HEADER-NEWS / 65 μαθητές κινδύνευσαν να καούν σε σχολικό λεωφορείο

65 μαθητές κινδύνευσαν να καούν σε σχολικό λεωφορείο

Δημοσιεύτηκε: 9:54 πμ Σεπτέμβριος 23rd, 2017  


Ευθύνες στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιρρίπτει το ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας για το χθεσινό συμβάν στη Θεσσαλονίκη, όταν λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπιασε φωτιά και τελικώς κάηκε ολοσχερώς – δίχως ευτυχώς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας: «Χθες το μεσημέρι 65 μαθητές Δημοτικού  κινδύνεψαν σοβαρά, καθώς το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού προς Λακκιά – Φιλοθέη – Ραιδεστό τυλίχτηκε στις φλόγες!  Οι μαθητές της Φιλοθέης και της Ραιδεστού αποβιβάστηκαν άρον άρον στη Φιλοθέη, όταν το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς και πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τραγικό τρόπο το τεράστιο θέμα που υπάρχει με την ασφάλεια στις μεταφορές των μαθητών. Πέρα από τα μεγάλα  προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας (και στο συγκεκριμένο σχολείο) με την περικοπή δρομολογίων, το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει και το γεγονός ότι όσο οι μεταφορές θα είναι στα χέρια των ιδιωτικών πρακτορείων και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών δεν υπάρχει.

Έχουν τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το συμβάν!

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια είναι η ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα μεταφορών, που θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τις σχολικές μεταφορές με σύγχρονα και κατάλληλα οχήματα και συνοδούς σε όλα τα δρομολόγια.

Με  αυτό το  αίτημα καλούμε το λαό της περιοχής μας και ιδιαίτερα τους γονείς να αγωνιστούν, κόντρα στην πολιτική της Κυβέρνησης, που έχει μετατρέψει τις μεταφορές σε εμπόρευμα».

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των παιδιών μας. Δημόσιες και ασφαλείς μεταφορές τώρα!

Σήμερα το μεσημέρι 65 μαθητές Δημοτικού κινδύνεψαν σοβαρά, καθώς το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού προς Λακκιά – Φιλοθέη – Ραιδεστό τυλίχτηκε στις φλόγες!  Οι μαθητές της Φιλοθέης και της Ραιδεστού αποβιβάστηκαν άρον άρον στη Φιλοθέη, όταν το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς και πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τραγικό τρόπο το τεράστιο θέμα που υπάρχει με την ασφάλεια στις μεταφορές των μαθητών. Πέρα από τα μεγάλα  προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά σχολεία του Δήμου μας (και στο συγκεκριμένο σχολείο)- επισυνάπτουμε προηγούμενη ανακοίνωση- με την περικοπή δρομολογίων, το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει και το γεγονός ότι όσο οι μεταφορές θα είναι στα χέρια των ιδιωτικών πρακτορείων και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών δεν υπάρχει.

Έχει τεράστιες ευθύνες για το συμβάν και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Απαιτούμε Δημόσιες  δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλα τα παιδιά εδώ και τώρα!

Καλούμε τους συλλόγους γονέων  του Δήμου μας καταρχήν τη Δευτέρα 25/9 στις 7μμ στη σύσκεψη για το θέμα των μεταφορών για να καθορίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα!

Για την Ένωση Γονέων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τριανταφυλλίδης Γεώργιος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...