Home / Featured / 200 κενά εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Κυκλάδες, 1.000 κενές ώρες την εβδομάδα στην Βοιωτία

200 κενά εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Κυκλάδες, 1.000 κενές ώρες την εβδομάδα στην Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: 9:30 μμ Σεπτέμβριος 28th, 2017  


Η Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ενημερώνει:

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών σε γενική και ειδική αγωγή

   Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού για έγκαιρη κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των εκπαιδευτικών κενών σε όλη την Ελλάδα τα σχολεία των Κυκλάδων παρουσιάζουν περίπου 200 κενά σε γενική και ειδική αγωγή, καθώς και σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, σε όλες τις ειδικότητες. Πολλά από τα σχολεία της περιοχής μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, όπως είναι φυσικό κάτω από αυτές τις συνθήκες.

   Ταυτόχρονα στα χρόνια των μνημονίων η υποβάθμιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, των καλλιτεχνικών και της πληροφορικής για λόγους αυστηρά δημοσιονομικούς, έχει ως αποτέλεσμα σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων , τα μαθήματα αυτά να διδάσκονται ελάχιστα ή και καθόλου. Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά η εκπαίδευση και οι μαθητές μας στη νησιωτική Ελλάδα βιώνουν τον αποκλεισμό από τη πρόσβαση στη γνώση και ιδιαίτερα από τα ειδικά μαθήματα αυτά που προωθούν την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

    Τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά και οι σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση μπορούν να λυθούν μόνο με ένα τρόπο: ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ.

   Ύστερα μάλιστα από τις συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων με 30 μαθητές ανά εκπαιδευτικό, τις αλλαγές στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, τις καταργήσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ, αναμένονται και οι επικείμενες αλλαγές για το Νέο Λύκειο – Γαβρόγλου, που θα επιφέρουν επιπρόσθετες μειώσεις και συγχωνεύσεις στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών και νέα υποβάθμιση του μορφωτικού αγαθού και του δημόσιου σχολείου.

   Οι εκπαιδευτικές ανάγκες όμως δεν υπολογίζονται με βάση τις ανάγκες και τις συνθήκες της αγοράς ούτε με το διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Απέναντι σε όλους τους σχεδιασμούς για ένα “φτηνό” και υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο της αντίστασης.  Ο κόσμος της εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι και οι γονείς θα υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κάθε πολιτικό σχεδιασμό που υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς. Για τα παιδιά μας δεν θα χαριστούμε σε κανένα διαχειριστή των μνημονίων και του ευρωενωσιακού  μονόδρομου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κάλυψη όλων των κενών και των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών μας.

Άμεσα μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών

20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια! Ανατροπή των Υ.Α. για τη συγκρότηση τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ, για τη συγκρότηση των ξενόγλωσσων τμημάτων και των τμημάτων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες/ΕΑΕ.

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.

……………………………………………………………………………………………..

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

καταγγέλλει τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία Β΄/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας που ανέρχονται σε 1000 κενές ώρες διδασκαλίας (!!)  την εβδομάδα σε διάφορες ειδικότητες και ενώ βρισκόμαστε 3 εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη των διδακτικών κενών και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


 

4 Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΤΑ ΛΕΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. 200 ΚΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ 100 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ.

  2. ποτε θα γινους πληρους οι καθηγητες της παραλληλης???

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...