Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 13:04


Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση του Υφυπ.Παιδείας Δ.Μπαξεβανάκη στο Επιμελητήριο Ηλείας για τη στήριξη του προγράμματος Μαθητείας

Συνάντηση του Υφυπ.Παιδείας Δ.Μπαξεβανάκη στο Επιμελητήριο Ηλείας για τη στήριξη του προγράμματος Μαθητείας

Δημοσιεύτηκε: 3:38 μμ Αύγουστος 21st, 2017  


Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας, συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Παναγιωτακόπουλο και τον Δ/ντη κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο.

Στη συνάντηση, που έγινε σε φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας», το οποίο προσφέρει στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σημαντικές ημερομηνίες για τους υποψήφιους των Πανελληνίων 2021

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητήριου ενημερώθηκαν αναλυτικά για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ. κι εξέφρασαν την προθυμία τους να συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος μαθητείας συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα ενημερωτική εκδήλωση στον Πύργο Ηλείας ώστε να ενημερωθούν όλοι οι επιχειρηματίες του νομού καθώς και οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12/4

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της διαρκούς στήριξης που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας στους αποφοίτους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για την προώθηση του θεσμού της μαθητείας. Η συμβολή δε, των Επιμελητηρίων, που είναι οι φυσικοί φορείς σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και αγοράς εργασίας, είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την ελληνική επιχειρηματικότητα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...