Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 10:31


Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση Π.Ε.Α.Δ. με την ηγεσία του Ι.Ε.Π.. Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Π.Ε.Α.Δ. με την ηγεσία του Ι.Ε.Π.. Τι συζητήθηκε

Δημοσιεύτηκε: 8:29 μμ Αύγουστος 3rd, 2017  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

πληροφορίες:   Θεόδωρος Διαμάντης
Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Α.Δ.

τηλέφωνο:         6982327670

αρ.πρωτ. 99

Αθήνα, 3-8-2017

Δελτίο Τύπου

Θέμα: «συνάντηση με την ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής»

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο του Ι.Ε.Π. κ. Παύλο Χαραμή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Σε αυτήν συζητήθηκαν διεξοδικά πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Ι.Ε.Π. που αποτελεί τον επίσημο συνδιαμορφωτή -μαζί με το Υπουργείο Παιδείας- της εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που διαμορφώνονται μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου για τη μορφή που θα έχει το νέο λύκειο, οι προτεραιότητες ενόψει αυτών των αλλαγών, οι δυσλειτουργίες που μπορούν να προκληθούν ως προς το συνδυασμό γνωστικών αντικειμένων και αναθέσεων, αλλά και θέματα που αφορούν τη σχέση α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης σε μια σειρά από γνωστικά αντικείμενα ούτως ώστε να υπάρχει μια οργανική συσχέτιση/συνέχεια ανάμεσα στις δύο βαθμίδες. Σημειώσαμε ότι μεταξύ της απλούστευσης και της στείρας ακαδημαϊκότητας πρέπει να αναζητηθεί η «χρυσή» τομή που δεν θα υποβιβάζει το επίπεδο σπουδών εξαιτίας της μιας ή της άλλης υπερβολής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι ημερομηνίες εξετάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Η Π.Ε.Α.Δ. κατέθεσε και εγγράφως τις αναλυτικές θέσεις της επί όλων αυτών των θεμάτων (π.χ. για τα αναλυτικά προγράμματα στο Γυμνάσιο και στην Τεχνική Εκπαίδευση για την οποία παρατηρείται μια προσπάθεια αναβάθμισης), αποδεικνύοντας έτσι ότι οι αναπληρωτές ενδιαφέρονται εκτός από το αυτονόητα δίκαιο αίτημά τους για τον τερματισμό της εργασιακής τους εκκρεμότητας, και για το περιεχόμενο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής, δεδομένου ότι υπηρετούν στα δημόσια σχολεία έχοντας επίγνωση της αξίας ενός αγαθού όπως αυτό της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ΙΕΠ, ο αντιπρόεδρος κ. Χαραμής, βαθύς γνώστης των παραμέτρων που συνιστούν αυτό που αποκαλούμε εκπαίδευση, παιδεία και εκπαιδευτική πολιτική, απάντησε σε όλες τις παρατηρήσεις μας, ενώ μας παρουσίασε με τη σειρά του τις δράσεις του ΙΕΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τις επικείμενες αλλαγές με αφορμή αυτές που θα συμβούν στο λύκειο κυρίως από το σχολ. έτος 2018-2019. Στο τέλος της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε η ειλικρινής διάθεση και των δύο πλευρών να επικοινωνήσουν ξανά εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο όσα εθίγησαν σήμερα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας

Η ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση, με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό ήθος και ύφος που συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της το επόμενο χρονικό διάστημα γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί υποχρέωση τόσο απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους, όσο και απέναντι στους συναδέλφους (αναπληρωτές και μόνιμους) που αγωνίζονται μέσα σε αντίξοες συνθήκες για να στηρίξουν τη δημόσια παιδεία και εκπαίδευση.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Πολύ αόριστα τα λέτε, δεν οδηγηθήκαμε σε κάποιο συμπέρασμα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...