Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 02:48


Home / Featured / Στόχος η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε εκατοντάδες ΕΠΑΛ

Στόχος η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε εκατοντάδες ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 8:54 μμ Αύγουστος 2nd, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

«Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ» ονομάζεται το πρόγραμμα που θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας για τα ΕΠΑΛ και έχει ως στόχο τη στήριξη των μαθητών. Δυο είναι οι βασικές παράμετροι του προγράμματος για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Η πρώτη παράμετρος για την οποία έχουμε γράψει ως xenesglosses.eu  είναι η εφαρμογή της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας. 

Η δεύτερη παράμετρος είναι η ψυχοκινητική και συναισθηματική στήριξη των μαθητών. Για τον λόγο αυτό,  όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης θα προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, αρχικά πιλοτικά, σε λίγα σχολεία την προσεχή σχολική χρονιά και φιλοδοξούν το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί από τη μεθεπόμενη χρονιά σε πολλές εκατοντάδες Επαγγελματικά Λύκεια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Ο κ. Μπαξεβανάκης δεν παρέλειψε να τονίσει την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των ΕΠΑΛ:

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι εμείς στηρίζουμε την επαγγελματική εκπαίδευση στην πράξη με τα μέτρα που έχουμε ήδη υλοποιήσει μέχρι τώρα και με το μεταλυκειακό έτος στην τάξη μαθητείας που υλοποείται -και έχει πάρα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής-, αλλά και με το νέο αυτό μέτρο της στήριξης των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων, που υλοποιούμε από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

Εμείς στηρίζουμε την επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ άλλοι, όταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απέλυαν κατά χιλιάδες και έθεταν σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ κατά τα άλλα μιλούν για αξιολογήσεις, μιλούν για αριστείες και μιλούν για την ανάγκη της ποιότητας. Εμείς την ποιότητα και τη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης την αποδεικνύουμε στην πράξη».

Προσλήψεις Φιλολόγων, Μαθηματικών σε Ενισχυτική των ΕΠΑΛ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...