Home / Featured / Στις 25/8 η συνεδρίαση για τη Β Φάση αποσπάσεων Π.Ε. – Λίγες οι μέρες για τη δήλωση περιοχών. Πάλι δεν θα καλυφθούν αιτήματα Παράλληλης

Στις 25/8 η συνεδρίαση για τη Β Φάση αποσπάσεων Π.Ε. – Λίγες οι μέρες για τη δήλωση περιοχών. Πάλι δεν θα καλυφθούν αιτήματα Παράλληλης

Δημοσιεύτηκε: 8:23 πμ Αύγουστος 15th, 2017  


Ενημερωτικό σημείωμα ανάρτησε χθες ο αιρετός ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής δείτε το παρακάτω:

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δ.Σ της ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη Δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει κανονικά και χωρίς κενά. 

Στα πλαίσια αυτά το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει στις 25 Αυγούστου για την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης των αποσπάσεων. 

Στην ίδια ημερομηνία προσδιορίζεται και η έγκριση των πινάκων αναπληρωτών από το ΑΣΕΠ.

Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις των περιοχών από τους συναδέλφους αναπληρωτές και τις συναδέλφισσες αναπληρωτριες. Σας εφιστώ την προσοχή αυτές να γίνουν έγκαιρα και εμπρόθεσμα γιατί το σύστημα θα κλείσει και για να αποφύγουμε φαινόμενα που προηγήθηκαν και είχαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό κάποιων.

Με βάση το αίτημα του Κλάδου και για να περιοριστούν οι αδικίες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι στις 5 του Σεπτέμβρη θα γίνει πρόσληψη του 70% των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Θα γίνουν πρώτα οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και θα ακολουθήσουν της Γενικής.

Για παράλληλη στήριξη θα διατεθούν 2500 πιστώσεις και αδυνατεί το υπουργείο να καλύψει τις υπερδιπλάσιες ανάγκες που υπάρχουν με γνωμάτευση.

Για μόνιμους διορισμούς,που θεωρώ ότι είναι και το κυρίαρχο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και δέσμευσή πια!

Και επαληθεύτηκαν όσα είχα από την πρώτη στιγμή δηλώσει , ότι η δέσμευση για 20 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς αποτελούσε ένα ψηφοθηρικό πυροτέχνημα!!

Για ότι νεότερο υπάρχει θα σας ενημερώσω!

Καλή συνέχεια σε όλους και όλες σας!!!!

Νίκος Φασφαλής

Αιρετός ΚΥΣΠΕ

………………………………………………………………..

Ενημερωτικό Γ. Τρούλη

Πληρέστερη ενημέρωση από τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον υπουργό παιδείας

Τι είπε ο Υπουργός στα θέματα που θέσαμε ως ΔΟΕ:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Εγκύκλιος υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Μόνιμοι διορισμοί:

Καμία δέσμευση σε αριθμό διορισμών και χρόνο.

Δεν πρόκειται για φέτος πάντως να γίνουν μιας και δεν υπάρχει η έγκριση των θεσμών επειδή το ζήτημα των διορισμών το συνδέουν (οι θεσμοί) με την εφαρμογή της αξιολόγησης (στελεχών σε πρώτη φάση και αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων αμέσως μετά).

Στόχος του υπουργείου είναι να φτάσουν οι διορισμοί, όταν γίνουν, στο ύψος του αριθμού των αναπληρωτών.

Προσλήψεις αναπληρωτών:

Έχουν εξασφαλιστεί 24.000 πιστώσεις (διάρκειας από 1 Σεπτεμβρίου έως και 21 Ιουνίου-πλήρους και μειωμένου ωραρίου) για α/βαθμια και β/βαθμια εκπαίδευση με το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αριθμού να κατανέμεται στην Α/θμια και όλες οι πιστώσεις (στην α/βαθμια μόνο) θα είναι μέσω ΕΣΠΑ (με ένα μικρό περιθώριο εάν χρειαστεί και κάποιος αριθμός μέσω τακτικού εφόσον εξαντληθούν οι πιστώσεις και υπάρχει ανάγκη).

Από αυτές οι 2.500 θα είναι παράλληλης στήριξης και οι 700 για Τμήματα Υποδοχής (ΖΕΠ).

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη φάση αναπληρωτών στην α/βαθμια εκπαίδευση με κάλυψη του 70% των πιστώσεων σε όλες τις κατηγορίες (Ειδικής αρχικά και μετά γενικής σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες καθώς και Ε.Ε.Π) εκτός παράλληλης και Τμημάτων υποδοχής που η κατανομή θα είναι για μεν τις παράλληλες στηρίξεις περίπου στο 50% και για δε τα ΖΕΠ στο 25 με 30% στην α φάση.

Τέλος Αυγούστου θα κληθούν όλοι οι αναπληρωτές να δηλώσουν περιοχές μέσα σε χρονικό διάστημα 1 εβδομάδας.

Β φάση αποσπάσεων:

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ και θα πραγματοποιήσεις τη β φάση αποσπάσεων και τις εξετάσεις ενστάσεων και ανακλήσεων απόσπασης της α φάσης.

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή:

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν στην θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε βάθος τριετίας και ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν, ως προϋποθέσεις, η κοινωνική “συναίνεση” και το κτιριακό πρόβλημα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα και Πανεπιστήμιο

Προσχολική αγωγή:

Τέθηκε, από τη ΔΟΕ, και το ζήτημα των εργασιακών δικαιωμάτων που έχει προκύψει τελευταία με την μετατροπή του ΤΕΙ βρεφονηπιοκομίας σε ΑΕΙ ως σχολή προσχολικής αγωγής (στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και ο υπουργός ανέφερε ότι τα εργασιακά δικαιώματα δεν θα αλλάξουν ούτε για τους βρεφονηπιοκόμους ούτε για τους νηπιαγωγούς και πως το ηλικιακό φάσμα απασχόλησης των βρεφονηπιοκόμων είναι το 1-4 ενώ της εκπαίδευσης των νηπίων και προνηπίων για τους νηπιαγωγούς το 4-6 στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Επίσης τέθηκε και η αντίθεση της ΔΟΕ για το πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα νηπιαγωγεία της Θράκης αλλά ο υπουργός απάντησε ότι θα προχωρήσει κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί.

Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με μόνιμους:

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για εξίσωση των δικαιωμάτων αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών όπως και η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας (προβλήματα που προκύπτουν από τη φυσιογνωμία των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ-τεχνικά δελτία κλπ).

Θέσαμε και το ζήτημα της πρόσληψης σε δομές εκτός υπουργείου παιδείας π.χ το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, και της αντίθεσής μας να μετράει η οποιαδήποτε προϋπηρεσία εκτός δομών και προσλήψεων του υπουργείου παιδείας.

Αξιολόγηση:

Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης σε πρώτο χρόνο και αμέσως μετά η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αξιολόγηση του προσωπικού.

Διδακτικό Ωράριο:

Θέσαμε και το ζήτημα για την εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας με αυτό της δευτεροβάθμιας χωρίς όμως να πάρουμε μια ξεκάθαρη και σαφή απάντηση.

Επίσημη ενημέρωση, για το σύνολο των ζητημάτων και την εκτίμηση του ΔΣ της ΔΟΕ για τη συνάντηση ,θα βγει ως δελτίο τύπου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ΓΕΛ

Τα θέματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των ΓΕΛ περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων ...