Τελευταία Νέα

Saturday, 02/24/18, 00:07Περίπου 1800-1900 προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών μπορεί να δώσει το ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε:

8:13 πμ Αύγουστος 15th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Καλύτερη είναι φέτος η εικόνα όσον αφορά τις πιστώσεις που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών.

Όσον αφορά τον κλάδο των νηπιαγωγών όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu υπάρχει σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού άλλωστε στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύσει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και σχεδιάζει από το Σεπτέμβριο την υποχρεωτικότητα σε νηπιαγωγεία της περιφέρειας όπου υπάρχουν οι κατάλληλες δομές.

Όπως αναφέρεται και στο τεχνικό δελτίο της πράξης η σημασία της αναβάθμισης της αγωγής και εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία με δίχρονη προσχολική αγωγή αποτελεί βασικό πυλώνα και βασική προτεραιότητα του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την αποδοτικότητα και την ισότητα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης (2007).

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης γίνεται αναφορά για το βέλτιστο ξεκίνημα στη ζωή, με στόχο την προσβασιμότητα, την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του εκπαιδευτικού προσωπικού έχοντας ως βασικό επιδιωκόμενο στόχο την πρόληψη της σχολικής διαρροής.

H αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας στην εκπαίδευση για την Προσχολική Ηλικία δύναται να υποστηρίζεται με επιτυχία στο πλαίσιο του προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης. Η Δράση αποσκοπεί στην υποστήριξη της λειτουργίας του θεσμού των νηπιαγωγείων κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προσλήψεις 148 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια

Ειδικότερα, στόχος της προτεινομένης Δράσης είναι η στήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση του θεσμού των νηπιαγωγείων καλύπτοντας τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και κατά προτεραιότητα τα προνήπια, η οποία κρίνεται αναγκαία λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που διανύει η χώρα μας. Στο πλαίσιο της Δράσης θα απασχοληθούν οι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί για να στελεχωθούν τα τμήματα των νηπιαγωγείων.

Από τα 19 εκ ευρώ που διέθετε πέρσι το Υπουργείο Παιδείας φέτος ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 60,23% φθάνοντας τα 30.295.800 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι με μέσο κόστος αναπληρωτή τα 16.500 ευρώ το ΥΠΠΕΘ διαθέτει πιστώσεις για 1800-1900 προσλήψεις νηπιαγωγών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών του ΔΠΘ

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκριτική απόφαση  του Προγράμματος ...

Μοιράσου!