Home / Featured / Όσα πρέπει να ξέρουν οι αναπληρωτές για τις ΔΥΕΠ. Εκδόθηκε η ΚΥΑ λειτουργίας ΔΥΕΠ

Όσα πρέπει να ξέρουν οι αναπληρωτές για τις ΔΥΕΠ. Εκδόθηκε η ΚΥΑ λειτουργίας ΔΥΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 10:58 μμ Αύγουστος 30th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε σήμερα το ΦΕΚ για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ για το 2017-2018. Το xenesglosses.eu παρουσιάζει σημεία που ενδιαφέρουν τους αναπληρωτές

Υπεύθυνοι σε ΔΥΕΠ Δάσκαλοι και Φιλόλογοι αναπληρωτές αν δεν υπάρχουν μόνιμοι

Σε περίπτωση αδυναμίας ορισμού μόνιμου εκπαιδευτικού ως υπεύθυνου, προσλαμβάνεται στην Δ.Υ.Ε.Π. και ορίζεται ως υπεύθυνος αναπληρωτής εκπαιδευτικός πλήρους ωραρίου, κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων ή κλάδου ΠΕ 02 Φιλολόγων, αντιστοίχως ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Η πρόσληψη ενός (1) αναπληρωτή εκπαιδευτικού, ως υπεύθυνου, διενεργείται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των εκπαιδευτικών στον οικείο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η τοποθέτηση των προσλαμβανόμενων αναπληρωτών διενεργείται από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό δεν χορηγείται επίδομα.

Στελέχωση με αναπληρωτές

Αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου

Οι ΔΥΕΠ μπορούν να στελεχώνονται και από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται και απασχολούνται σύμφωνα με τη διαδικασία και το ωράριο (πλήρες ή μειωμένο) που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία.

Ωρομίσθιοι

Επιπλέον, μπορεί να στελεχώνονται και από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται και απασχολούνται, σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους, που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

Τοποθέτηση

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται σε ΔΥΕΠ δύνανται να διατίθενται, βάσει των εκάστοτε αναγκών της υπηρεσίας, από τη ΔΥΕΠ που αρχικώς τοποθετήθηκαν σε άλλη ΔΥΕΠ:

α) αρμοδιότητας του ίδιου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ με απόφαση των οικείων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ύστερα  από πρόταση του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου,

β) αρμοδιότητας άλλου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Συμπλήρωση ωραρίου σε ΤΥ-ΖΕΠ για όσους προσλαμβάνονται μέσω του προγράμματος Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων

Ειδικότερα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο της συνέχισης των Δράσεων: α) 6.10.1.1.01.01, β) 8.10.1.1.01.01, γ)  9.10.1.1.01.01 – Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) συμπληρώνουν το, κατά την παράγραφο 1 του παρόντος, ωράριο τους σε Τάξεις Υποδοχής – ΖΕΠ Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο χρόνος υπηρεσίας στις ΔΥΕΠ προσμετράται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και οι προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ) και ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ), γίνονται με τη χρήση των ενιαίων υφιστάμενων πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ όλων των κλάδων του ΥΠΠΕΘ, καθώς και τη χρήση των αντίστοιχων υφιστάμενων πινάκων ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Λειτουργία των ΔΥΕΠ για το σχ. έτος 2017-2018


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...