Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 16/06/2021, 13:12


Home / HEADER-NEWS / Μητέρα τριών παιδιών. Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο ΤΕΙ της επιλογής της

Μητέρα τριών παιδιών. Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο ΤΕΙ της επιλογής της

Δημοσιεύτηκε: 11:44 πμ Αύγουστος 30th, 2017  


Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσει κάποιος τα όνειρά του. Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση της 54χρονης και μητέρας τριών παιδιών, Παναγιώτας Γεωργοπούλου από την Πάτρα, που πήγε στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, αρίστευσε όντας μάλιστα σημαιοφόρος και πέρασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα που ήταν η πρώτη επιλογή της.

«Ηταν πάντα ένα απωθημένο το να σπουδάσω. Πίεζα και τα παιδιά μου να σπουδάσουν. Είναι τρία αγόρια 29, 26 και 22 ετών, σπούδασαν και οι τρεις. Τους έδωσα κατεύθυνση προς τα εκεί. Μικρή αναγκάστηκα να σταματήσω το σχολείο στη δευτέρα Γυμνασίου και βγήκα μετά στο μεροκάματο. Τώρα είμαι καθαρίστρια αλλά έχω κάνει πολλές δουλειές. Παλιότερα ήμουν σε εταιρεία καλλυντικών», μας λέει η κ. Γεωργοπούλου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο συνδυασμός δουλειάς-σχολείου-διαβάσματος και οικογενειακών υποχρεώσεων δεν ήταν εύκολος, αλλά δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει«Είχα υποχρεώσεις, αλλά τα παιδιά μου και ο σύζυγος έδειξαν μεγάλη κατανόηση και με βοηθούσαν κιόλας. Σε μαθήματα όπως οι υπολογιστές, τα μαθηματικά, η έκθεση».

«Τι συμβουλή θα δίνατε σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που σκέφτονται να σπουδάσουν ή να κάνουν μια νέα αρχή;», τη ρωτάμε.

«Να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Αν κάποιος είναι ευτυχής θα είναι και οι γύρω τους ευτυχείς. Τα παιδιά μου τώρα καμαρώνουν. Είμαι διπλά-τριπλά ευτυχισμένη». Ο αγώνας όμως δεν σταματάει εδώ: «Θέλω να τελειώσω το ΤΕΙ, να πάρω το πτυχίο μου, δεν θέλω να λένε ότι πήρα τη θέση από ένα παιδί κι αν είμαι καλά θα το κάνω. Σκοπεύω να ξεκινήσω και φροντιστήριο αγγλικά, χρειάζεται για τις σπουδές και να πάρω το Lower. Δεν ξέρω αν θα δουλέψω σε αυτόν τον κλάδο, αλλά το πτυχίο θα το πάρω», καταλήγει η κ. Γεωργοπούλου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...